ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ντουκουρέ: Από τον εφιάλτη των τραυματισμών και τον Ναφτί, MVP της μεγάλης νίκης του Άρη!

O Σέικ Ντουκουρέ ήταν αναμφισβήτητα ο MVP της μεγάλης νίκης του Άρη επί του ΠΑΟΚ, τόσο με το μοναδικό γκολ που πέτυχε στο ντέρμπι όσο και με την συνολική απόδοσή του. 

Ήταν μια μεγάλη δικαίωση και για τον ίδιο, μια και η ιστορία του 29χρονου διεθνή Ιβοριανού αμυντικού χαφ τα τελευταία χρόνια συνδέεται με δυο εφιαλτικούς τραυματισμούς που είχε με την Λεβάντε. Τον Φεβρουάριο του 2019 υπέστη ρήξη χιαστών μένοντας εκτός δράσης για 309 μέρες! Το δεύτερο σοκ ήρθε τον Ιούλιο του 2020, όταν υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα με αποτέλεσμα να μείνει εκτός για 189 μέρες.

Οι τραυματισμοί αυτοί οδήγησαν την Λεβάντε στο να μην ανανεώσει το συμβόλαιο μαζί του και ο Ντουκουρέ αναζήτησε την… επανεκκίνηση στην Λεγανές.  Ήταν μάλιστα μια από τις πρώτες μεταγραφές της Λεγανές αυτή τη σεζόν, με την έγκριση του Ασιέρ Γκαριτάνο. Ωστόσο, ο προπονητής της Ισπανικής ομάδας, προτίμησε το δίδυμο Πάρντο – Σιμπασάκι, χρησιμοποιώντας τον Ντουκουρέ ως αλλαγή.

Στο ματς με την Αλκορκόν στις 20 Οκτωβρίου αν και ξεκίνησε βασικός τραυματίστηκε στο 40′ και έμεινε εκτός δράσης, καταγράφοντας ένα άσχημο… τάιμινγκ, μια και λίγες μέρες αργότερα όταν ανέλαβε ο Μεχντί Ναφτί δεν μπορούσε να αγωνιστεί.

Ο πρώην κιτρινόμαυρος παίκτης και νυν προπονητής των Ισπανών, έδωσε αρχές του Δεκέμβρη την ευκαιρία στον Ντουκουρέ να επιστρέψει, με αποκορύφωμα την συμμετοχή του στον αγώνα κόντρα στην Χέρεθ στο Copa del Rey, όταν έδωσε με δικό του γκολ την πρόκριση στην Λεγανές (1-2) στις 2 Δεκεμβρίου.

Συνολικά φέτος, ο Ντουκουρέ έχει αγωνιστεί σε 17 αγώνες μεταξύ της Λίγκας (14) και του Κυπέλλου (3) για συνολικά 484 λεπτά.

Στον Άρη συμπλήρωσε πέντε παιχνίδια με δράση σε μόλις 183′, μια και χθες έκανε το πρώτο του (πολύτιμο) 90λεπτο. Έκανε το ντεμπούτο του στις 26 Φεβρουαρίου με τον Αστέρα Τρίπολης, όταν και αγωνίστηκε σε 22 λεπτά και σίγουρα βιώνει ένα  σημαντικό come back σε αγωνιστικό επίπεδο. “Ο Ντουκουρέ είναι ένα παιδί που δουλεύει πολύ καλά τις τελευταίες εβδομάδες, είναι σε ανοδική πορεία”, ήταν η… σημαδιακή δήλωση του Τόλη Τερζή πριν από τη σέντρα.

Ο ίδιος από την πλευρά του απλά υπογράμμισε ότι: “Είναι πάντα όμορφο να σκοράρεις. Η δουλειά μου δεν είναι να σκοράρω. Η δουλειά μου είναι να ελέγχω το κέντρο. Έπρεπε να παλέψουμε. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλή ομάδα. Έπρεπε να έχουμε περισσότερο έλεγχο στο δεύτερο ημίχρονο. Πρέπει να ελέγχεις και το μυαλό σου. Είχαμε πολύ καλή άμυνα και σήμερα. Θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο έλεγχο και περισσότερα γκολ. Είμαι χαρούμενος για τη νίκη της ομάδας μου”.

To Top