Ντρου Νέιμικ, ο – κατά Βεζένκοφ – Ιμπάκα του Άρη!

Ο Σάσα Βεζένκοφ είπε χθες ότι του θυμίζει στη διάρκεια των αγώνων τον Σερζ Ιμπάκα. Ο Ντρου Νέιμικ είναι ίσως ο πρώτος ξένος παίκτης στην ιστορία του Άρη που προσφέρει ανεκτίμητα πράγματα στην ομάδα χωρίς αυτά να καταγράφονται στην στατιστική.

Τι γράφουν οι αριθμοί του; 6,6 πόντους, 6,7 ριμπάουντ και 2,1 τάπες σε 22:40 συμμετοχής με μόλις 43,4% από τις βολές και 54,8% στα δίποντα. Αν μείνει κανείς στους αριθμούς ο Νέιμικ πρέπει να ήταν… φευγάτος εδώ και καιρό, όμως το μπάσκετ δεν είναι μόνο στατιστική. Είναι και πολλά άλλα που περιέγραψε σε λίγες λέξεις ο Βεζένκοφ για τον συμπαίκτη του. “Αυτό το παιδί κάνει τα πάντα, δίνει και τρώει ξύλο. Μου θυμίζει κάποιες στιγμές τον Ιμπάκα”, είπε χθες για τον Νέιμικ.

Έχει άδικο; Τα σκριν που κάνει ο Νέιμικ στην επίθεση είναι μνημειώδη, κι αν οι περιφερειακοί ήταν καλύτεροι πασέρ, ίσως θα είχε 5-6 πόντους περισσότερους μέσο όρο. Στην άμυνα πέρα από τα κοψίματα, αν τον προσέξει κανείς, δίνει σχεδόν σε κάθε αγώνα ρεσιτάλ ομαδικής άμυνας και αλληλοκαλύψεων.

Είναι παίκτης ομάδας, σε καμία περίπτωση πρωταγωνιστής, αλλά το… σουτάκι από τα έξι μέτρα το “παστέλωσε” χθες στο 35’, ενώ και άλλες φορές σε πολύ κρίσιμα σημεία άλλων αγώνων έχει δώσει πολύτιμες λύσεις, ενώ ο Άρης μοιάζει μπλοκαρισμένος.

To Top