Ντόρτμουντ – Μπάγερν Μονάχου 2-2: Έσπασε το σερί των Βαυαρών σε Klassiker και τους κράτησε μακριά από την κορυφή!

Η Ντόρτμουντ με πρωταγωνιστή τον Μοντέστ που πέρασε αλλαγή στο 70′ και είχε γκολ – ασίστ γύρισε από το 0-2 κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου στη Βεστφαλία και στην τελευταία φάση «έκλεψε» τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2).

Στα οκτώ παιχνίδια σταμάτησε το νικηφόρο σερί των Βαυαρών σε Klassiker.

Σε ένα ματς με πολύ ένταση, συγκινήσεις και τέσσερα γκολ η Ντόρτμουντ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 από τη Μπάγερν, όμως με πρωταγωνιστή τον Μοντέστ που πέρασε αλλαγή στο 70′ και είχε γκολ και ασίστ απέσπασε στον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) με «buzzer beater»! Στα οκτώ παιχνίδια σταμάτησε το νικηφόρο σερί των Βαυαρών σε Klassiker και οι Βεστφαλοί κράτησαν τους αντιπάλους τους μακριά από την κορυφή της Bundesliga.

Σε ένα ημίχρονο με πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και ελάχιστες φάσεις η Μπάγερν Μονάχου κατάφερε να προηγηθεί στο 33′. Ο Μανέ έβγαλε τους Βαυαρούς στην αντεπίθεση, έδωσε τη μπάλα με τακουνάκι στον Μουσιάλα, ο οποίος την έσπασε στο ημικύκλιο για τον Γκορέτσκα και ο Γερμανός σούταρε για το 0-1. Λίγο πριν τη συμπλήρωση 45 λεπτών ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ προσπάθησε να κοντρολάρει τη μπάλα και κλώτσησε στο κεφάλι τον Ντέιβις, ο οποίος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για διάσειση.

Tο δεύτερο ημίχρονο είχε τελείως διαφορετικό ρυθμό και το ματς έγινε «ροντέο», καθώς η Ντόρτμουντ πίεζε και η Μπάγερν έβρισκε χώρους. Στο 49′ οι Βαυαροί απείλησαν, όταν μετά από εξαιρετική μπαλιά του Κίμιχ, ο Γκορέτσκα έκανε κεφαλιά πάσα, ο Μανέ έκανε την κεφαλιά σε κενή εστία αλλά αστόχησε. Στο 53′ μετά από κόντρες η μπάλα έφτασε στον Σανέ, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής, ο Μέγιερ δεν κατάφερε να αντιδράσει και η μπάλα πήγε στα δίχτυα των Βεστφαλών.

Ο Μοντέστ πέρασε στο ματς στο 70′ αντί του Μάλεν και ήταν η αλλαγή που έκρινε το ματς. Στο 75′ οι Βεστφαλοί βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Γάλλος πήρε την κόντρα και πέρασε τον Ουπαμεκανό γύρισε τη μπάλα στον 17χρονο Μουκόκο, ο οποίος με σουτ νίκησε τον Νόιερ και έγινε ο νεότερος σκόρερ σε Klassiker. Ο Μοντέστ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 83′ όταν σούταρε εξ επαφής μετά από σουτ του Αντεγέμι αλλά αστόχησε.

Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 90′ όταν ο Κομάν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Αντεγέμι. Οι γηπεδούχοι πίεσαν και βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στην τελευταία φάση. Ο Μπέλινγκχαμ έβγαλε εξαιρετική μπαλιά, ο Σλότερμπεκ κοντρόλαρε , έβγαλε τη σέντρα και ο Μοντέστ με κεφαλιά έκανε το 2-2. Η Μπάγερν και η Ντόρτμουντ ισοβαθμούν στους 16 βαθμούς, με τους Βαυαρούς να υπερέχουν και είναι πίσω για ένα βαθμό από τους πρωτοπόρους Ουνιόν Βερολίνου και Φράιμπουργκ, οι οποίες έχουν ματς λιγότερο.

Ντόρμουντ: Μέγιερ, Σούλε, Χούμελς (46′ Βολφ), Σλότερμπεκ, Γκερέιρο, Τσαν, Μπέλινγκχαμ, Οζκάν (54′ Αντεγέμι), Μπραντ, Μάλεν (70′ Μοντέστε), Μουκόκο (89′ Αζάρ)

Μπάγερν: Νόιερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ (62′ Μαζράουι), Ντέιβις (46′ Στάνισιτς), Γκορέτσκα, Ζάμπιτσερ (46′ Κίμιχ), Σανέ, Μανέ (82′ Tσούπο-Μοτίν), Μουσιάλα, Γκνάμπρι (46′ Κομάν)

To Top