Νόρις: “Γιατί έδωσα στο γιο μου το όνομα του Γκάλη” (photogallery)

Ο Όντι Νόρις υποκλίνεται στον Άρη και στον Νίκο Γκάλη! Ο παλιός παίκτης της Μπαρτσελόνα κι ένας εκ των κορυφαίων σέντερ που αγωνίστηκαν στα ευρωπαϊκά γήπεδα αποθέωσε τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή όλων των εποχών, το όνομα του οποίου έδωσε στον μικρό του γιο!

Ο 52χρονος σήμερα Νόρις που παραμένει στον χώρο του μπάσκετ, ασκώντας το επάγγελμα του προπονητή παραχώρησε συνέντευξη στο sentragoal.gr και το PRESSARIS ξεχώρισε τα αποσπάσματα, στα οποία κάνει αναφορά στις αξέχαστες αναμετρήσεις των «μπλαουγκράνα» με τον Άρη του Νίκου Γκάλη, τον οποίο θαύμαζε και θαυμάζει.

Για την απόφαση του να δώσει στον γιο του το όνομα Νίκος: “Λοιπόν τον ονόμασα Νίκο από έναν πολύ-πολύ καλό παίκτη με τον οποίο έπαιξα πολλές φορές αντίπαλος και τον οποίο θαύμασα και εξακολουθώ να θαυμάζω. Τον Νίκο Γκάλη! Πάντα εντυπωσιαζόμουν από τον τρόπο που έπαιζε. Ήταν ο πιο κοντός παίκτης, αλλά με τη μεγαλύτερη καρδιά. Πραγματικό φαινόμενο! Αυτά που έκανε στο παρκέ ήταν απίστευτα. Δεν σου κρύβω ότι δεν θαύμαζα πολλούς παίκτες, αλλά ο Νίκος Γκάλης ήταν το κάτι άλλο. Παίξαμε πολλές φορές αντίπαλοι και ήταν μοναδική εμπειρία. Ξέρεις μερικές φορές σκόραρε μπροστά μου που ήμουν πολύ ψηλότερος και δεν το πίστευα! `Μα καλά, πως το έβαλε;’ αναρωτιόμουν. Φοβερός!”.

Τι λέει όμως ο γιος του για το ελληνικό όνομα που πήρε προς τιμή του Γκάλη; “Ο Νίκος λατρεύει το όνομά του! Εγώ του έχω πει: `Η ευθύνη του ονόματός σου είναι μεγάλη. Κουβαλάς το όνομα ενός εκπληκτικού παίκτη’. Έχουμε δει παρέα μερικά παιχνίδια του Γκάλη στο youtube, αλλά αυτό που του έχει μείνει είναι όταν μας είχε βάλει 45 πόντους στη Βαρκελώνη. Εκεί κατάλαβε καλά τι σημαίνει… Γκάλης! Μας κέρδισε μόνος του”.

Ο Νόρις δεν ήξερε τι να πρωτοθυμηθεί από τις αναμετρήσεις του Άρη με την Μπαρτσελόνα. “Δεν θα ξεχάσω ποτέ ένα παιχνίδι που κερδίσαμε στον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Ήταν η πρώτη τους ήττα ύστερα από πολλά χρόνια! Και το γεγονός αυτό έκανε τους οπαδούς έξαλλους! Έκαναν σαν τρελοί. Πέταγαν αναπτήρες, μπαταρίες και ό,τι μπορείς να βάλεις στο μυαλό σου, πριν καν τελειώσει ο αγώνας. Είχαμε διαφορά στο σκορ και ήταν σίγουρο ότι θα κερδίζαμε. Μάλιστα είδα να περνάει ξυστά από το κεφάλι μου η πλάτη μιας καρέκλας την οποία είχαν ξηλώσει από τις κερκίδες. Και το γεγονός αυτό μας ανάγκασε να τρέξουμε στα αποδυτήρια μαζί με τον Ουέιτερς και τον Σολοθάμπαλ την ώρα που παιζόταν ο αγώνας!!”, θυμάται χαρακτηριστικά και θέλοντας να κλείσει το κεφάλαιο Μπαρτσελόνα είπε: ”Με τη Μπαρτσελόνα έζησα την καλύτερη στιγμή της καριέρας μου, η οποία ήταν το πρώτο πρωτάθλημα που κατακτήσαμε. Αντίθετα, δύο ήταν οι χειρότερες στιγμές. Όταν χάσαμε δύο φορές το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στα φάιναλ φορ κόντρα στην Γιουγκοπλάστικα. Και μάλιστα στο ένα από αυτά δεν έπαιξα διότι είχα πρόβλημα στον ώμο μου”.

Και επειδή είχε παίξει πολλάκις αντίπαλος και με τους δύο, του θέσαμε το δίλημμα: Γκάλης ή Ντράζεν; “Πολύ δύσκολη η ερώτησή σου! Πραγματικά! Θα πω και τους δύο! Ισάξιοι παίκτες. Οι καλύτεροι ευρωπαίοι σκόρερ που έχω δει ποτέ στη ζωή μου“.

Δείτε εδώ φωτογραφίες του Όντι Νόρις ως παίκτη της Μπαρτσελόνα, αλλά και σημερινές:

To Top