Νότιος όμιλος: Έκανε «δώρο» στον Λεβαδειακό ο Εργοτέλης, δεύτερη η Καλλιθέα (video)

Την δυνατότητα στον πρωτοπόρο Λεβαδειακό να ανοίξει την ψαλίδα του από την Καλαμάτα έδωσε ο Εργοτέλης, που επικράτησε με 2-0 στο Παγκρήτιο των Μεσσήνιων.

Πέρασε δεύτερη η Καλλιθέα (3-0 τον Ηρόδοτο εντός), «ξέσπασε» στην Ρόδο η Ζάκυνθος, έβαλαν τέλος στο σερί της Επισκοπής τα Χανιά.

Εργοτέλης – Καλαμάτα 2-0

Επιστροφή στις νίκες για τον Εργοτέλη, ο οποίος υποχρέωσε την Καλαμάτα στην δεύτερη της ήττα εκτός έδρας, αποτέλεσμα ευνοϊκό για τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό… Η ομάδα του Νίκου Μπαδήμα μπήκε καλύτερα στο ματς και μόλις στο 10΄ κέρδισε πέναλτι ο Σερβιλάκης από τον Μπακαγιόκο, το οποίο και εκτέλεσε εύστοχα ο Κόνραντ.

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή, οι Μεσσήνιοι ενέτειναν την πίεση τους, προκειμένου να φτάσουν στο 1-1. Αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί στην φάση του 15΄, το σουτ όμως του Μόζερ δεν είχε την κατάληξη που αυτός θα ήθελε. Η απάντηση από την πλευρά των Κρητικών ήρθε στο 27΄ με το σουτ του Βουτσά να αποκρούεται από τον Ταϊρη. Στο διάστημα που ακολούθησε δεν υπήρξε κάποια άλλη καλή στιγμή στο ματς, με συνέπεια το 1-0 να διατηρηθεί ως έχει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 57΄ ο Εργοτέλης έχασε σημαντική ευκαιρία για να κάνει το 2-0, ο Κόνραντ όμως αστόχησε από καλή θέση. Από το διάστημα εκείνο και μετά η Καλαμάτα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να έχει δημιουργήσει την μεγάλη φάση στα καρέ του Τσέλιου. Στο 81΄ οι «κιτρινόμαυροι» κόντρα στην ροή του αγώνα έκαναν το 2-0 με κεφαλιά του Μπουτσάκη, αποτέλεσμα το οποίο και διατηρήθηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Καλλιθέα – Ηρόδοτος 3-0

Στις νίκες έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές επέστρεψε η Καλλιθέα, η οποία μετά την ήττα της Καλαμάτας στο Ηράκλειο βρίσκεται πλέον στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά χωρίς όμως να έχει γίνει απειλητική για την εστία του Δήμιζα.

Με το πέρας της ώρας η Καλλιθέα ήταν αυτή που ενέτεινε τις προσπάθειες της, προκειμένου να φτάσει στο γκολ, που θα την έβαζε μπροστά στο σκορ. Ωστόσο, η καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας του Ηλία Φυντάνη είχε σαν αποτέλεσμα, να μην δημιουργηθούν φάσεις μπροστά στη εστία της, με το ματς να είναι κακό. Στα λεπτά που ακολούθησαν το 0-0 να διατηρήθηκε ως έχει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Επίσης κακό ήταν και το δεύτερο ημίχρονο που κύλησε στο ίδιο τέμπο, όπως και το πρώτο, με την Καλλιθέα να προσπαθεί να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας του Ηρακλείου, χωρίς όμως να τα έχει καταφέρει. Όλα αυτά μέχρι το 70΄ όταν ο Μαρουκάκης με κεφαλιά έκανε το 1-0 και έλυσε με τον τρόπο αυτό τον γόρδιο δεσμό. Στο 74΄ ξανά ο Μαρουκάκης σκόραρε εκ νέου για να κάνει το 2-0, ενώ στο 95΄ ο Ιωάννου ήταν αυτός που έκανε το 3-0 που ήταν και το τελικό σκορ του ματς.

Ζάκυνθος – Ρόδος 5-0

Την πιο επιβλητική της νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε η Ζάκυνθος, η οποία είχε εύκολο απόγευμα… Το συγκρότημα του Δημήτρη Νόλη μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στο ματς, καθώς στο 8΄ προηγήθηκε στο σκορ με τέρμα του Μπαζάν.

Έπειτα από το γρήγορο αυτό γκολ, η Ρόδος προσπάθησε να αντιδράσει και να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, κάτι το οποίο θα μπορούσε να είχε γίνει στο 14΄ και στο 16΄ με τους Μίγγο και Αδαμάκη, ωστόσο οι προσπάθειες τους δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό που δεν κατάφεραν τα «ελάφια» στις δύο αυτές φάσεις, το πέτυχαν στο 26΄ οι Επτανήσιοι με κεφαλιά του Σούρμπη, ενώ στο 28΄ ο Καλλιβωκάς επίσης με κεφαλιά έκανε το 3-0, που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Χανιά – Επισκοπή 1-0

Διαγόρας – Κηφισιά 0-2

Ρεπό: Αιγάλεω

 

To Top