Νύχτα αγωνίας: Ξαφνική μίνι Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα στο Βερολίνο

Μαραθώνια αναμένεται να είναι η τριμερής συνάντηση στο Βερολίνο, η οποία αίφνης έγινε… πενταμερής.

Το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε ότι στο δείπνο που θα παρατεθεί στο περιθώριο της συνάντησης Μέρκελ, Γιούνκερ και Ολάντ προστίθενται άλλοι δύο πολύ δυνατοί παίκτες.

Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Μάριο Ντράγκι και Κριστίν Λαγκάρντ.

Η παρουσία του επικεφαλής της ΕΚΤ και της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ σημαίνει πως στο… μενού του δείπνου μπαίνει για τα καλά η Ελλάδα και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.

«Συζητήσεις σε κορυφαίο επίπεδο γίνονται στο Βερολίνο ώστε να καταλήξουν στη συμφωνία που θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα ως η μόνη ρεαλιστική ευκαιρία της για να αποφύγει τη χρεοκοπία και να διαφυλάξει την παρουσία της στο ευρώ», γράφει το Bloomberg.

«Η Ανγκελα Μέρκελ συναντήθηκε με τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη γερμανική πρωτεύουσα. Εκπρόσωποι των θεσμών των δανειστών λέγεται ότι θα συγκληθούν μαζί τους απόψε για να συζητηθεί ένα σχέδιο επίλυσης του αδιεξόδου σχετικά με την Ελλάδα, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση του σχεδίου, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν καθώς οι διαπραγματεύσεις είναι μυστικές.

Οι συζητήσεις γίνονται σε ανώτατο επίπεδο. Περιλαμβάνουν τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκαν να κάνουν σχόλιο για τη συνάντηση», συνεχίζει το δημοσίευμα.

Πυρετός στο Μαξίμου με το βλέμμα στο Βερολίνο

Στην Αθήνα, πάντως, και παρά τις συνεχείς δηλώσεις για συμφωνία σε μερικές ημέρες, οι βασικοί «παίκτες» συσκέπτονται στο Μέγαρο Μαξίμου κοιτώντας προς την τριμερή στο Βερολίνο.

Επισήμως ο πρωθυπουργός συζητά με τους κορυφαίους υπουργούς του το ζήτημα διορισμών των νέων ΔΣ στους οργανισμούς δημοσίου, ωστόσο, στο τραπέζι θα τεθούν και όλα τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης.

Μέρκελ, Γιούνκερ και Ολάντ δεν έκαναν καμία αναφορά στην Ελλάδα κατά τις δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους, ωστόσο, η νύχτα αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη.

Αγνωστο, ακόμη, παραμένει εάν θα υπάρξει και επικοινωνία των ηγετών των δανειστών με τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια των συναντήσεων.

Die Welt: Ετοιμος να συμβιβαστεί ο Τσίπρας σε περικοπές και όρια συνταξιοδότησης

Την ίδια ώρα η Die Welt υποστηρίζει ότι ο Ελληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δείχνει σημάδια ότι είναι έτοιμος να συμβιβαστεί με περικοπές σε συντάξεις και όρια συνταξιοδότησης.

Πηγή: iefimerida.gr

To Top