Ξέσπασε ο Γκουαρδιόλα: «Εμείς παίζουμε συνεχόμενα, η Ρεάλ έχει εννέα μέρες προετοιμασίας!»

Έξαλλος ο Πεπ Γκουαρδιόλα που τα… έβαλε με την Premier League και την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας καθώς η Μάντσεστερ Σίτι έχει «φορτωμένο» πρόγραμμα πριν από τα παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «Πολίτες» έχουν τρία παιχνίδια πρωταθλήματος σε λιγότερο από επτά ημέρες μετά την διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, αφού υποδέχονται σήμερα (31/03) την Άρσεναλ, στη συνέχεια την Άστον Βίλα (03/04) και το επόμενο Σάββατο (06/04) αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την Κρίσταλ Πάλας.

Κατόπιν θα ταξιδέψουν στη Μαδρίτη για την πρώτη αναμέτρηση με τη Ρεάλ στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Και ο Ισπανός τεχνικός πρέπει να διαχειριστεί το δύσκολο πρόγραμμα καθώς η ομάδα του θέλει να επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο του τρεμπλ. Έτσι, εμφανίστηκε έξω φρενών μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Παίζουμε την Τετάρτη εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης στο δεύτερο παιχνίδι εδώ. Μετά, μπορούμε να παίξουμε Σάββατο ή Κυριακή. Η Κόβεντρι, η (Μάντσεστερ) Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι; κάνουν διακοπές για μια εβδομάδα. Γιατί να παίξουμε το Σάββατο; Κάθε χρόνο παίζουμε Σάββατο. Γιατί δεν μας δίνουν μια μέρα παραπάνω όταν δεν παίζουν, η Κόβεντρι δεν παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Τσέλσι δεν παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ ή στο Γιουρόπα Λιγκ, η Γιουνάιτεντ επίσης. Γιατί δεν παίζουμε Κυριακή, ραδιοτηλεοπτικοί φορείς; Η απάντηση: “Πληρώνω πολλά χρήματα. Είναι σωστό, οπότε παίζουμε Σάββατο”. Χωρίς νόημα!

Και αφού παίξουμε την Πέμπτη, γιατί δεν παίζουμε Τετάρτη; Είναι Πέμπτη και Κυριακή, γιατί δεν παίζουμε Τετάρτη; “Όχι, αλλά προκριθήκατε στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και μετά παίζετε την Τετάρτη”. Α, ΟΚ. Αυτό είναι καλό, αυτό είναι καλό. Απλά καταλάβετέ το από τη δική μου οπτική γωνία. Οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς έχουν τις δικές τους αποφάσεις, τις αποφάσεις της Πρέμιερ Λιγκ, πρέπει να υπερασπιστώ την ομάδα μου.

Παίζουμε το Σάββατο, φυσικά. Θα πάμε στο Λονδίνο να παίξουμε με την Τσέλσι, η Τσέλσι δεν θα έρθει εδώ. Πηγαίνουμε στο Λονδίνο, πέντε ώρες, για να πάμε εκεί. Θα ταξιδέψουμε, κανένα πρόβλημα. Θα πάμε εκεί. Γιατί έχω εμπειρία από αυτό. Παίζουμε προημιτελικούς πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Τετάρτη, δεύτερος αγώνας και κάθε φορά παίζουμε Σάββατο. Όλες τις φορές!

Λοιπόν παίζουμε με την Άστον Βίλα στις 20:15, παίζοντας στις 12:30 (κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας) Σάββατο, 12:30! Και αφού πάμε στη Μαδρίτη την Τρίτη, η Μαδρίτη έχει εννέα ημέρες προετοιμασίας, εννέα ημέρες! Παίζει αυτό το Σαββατοκύριακο και μέχρι το παιχνίδι μας, δεν παίζει» είπε στο ξέσπασμά του ο Γκουαρδιόλα.

To Top