ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ξανθόπουλος: “Η άμυνα είναι το ‘θέλω’, στην ομάδα υπάρχουν παίκτες που θέλουν”

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος στάθηκε στο “θέλω” των παικτών του Άρη να παίζουν άμυνα και να κερδίζουν τους αγώνες και φέτος μέσα από την αμυντική λειτουργία.

Τόνισε αρχικά ο έμπειρος πλέι μέικερ: “Φέτος είναι από τις λίγες φορές που δεν είχαμε κανένα ρεπό, ούτε Χριστούγεννα, ούτε Πρωτοχρονιά. Είναι δύσκολο, αλλά ήμασταν σοβαροί. Στηριχθήκαμε και πάλι όπως πάντα στην άμυνα μας και αυτό φάνηκε και πήραμε μια σημαντική νίκη για τη συνέχεια”.

Ρωτήθηκε για τις συνεχόμενες καλές επιδόσεις των κίτρινων στην άμυνα και από που προέρχεται αυτή η απόδοση και απάντησε: “Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ. Η ομάδα έχει φτιαχτεί από τους προπονητές με αθλητικά κορμιά και αυτό βοηθάει στο να παίξουμε πιο πιεστική άμυνα και υπάρχει πίστη στην ομάδα ότι στηριζόμαστε στην άμυνα. Το λέω κάθε φορά που μιλάω και το λέει και όλη η ομάδα. Πολλές φορές η άμυνα είναι το “θέλω”, πόσο πολύ θέλεις να παίξεις άμυνα και στην ομάδα υπάρχουν παίκτες που θέλουν να παίξουν άμυνα κι αυτό φαίνεται”.

Σε ερώτηση για το αν βοηθήσουν οι δύο ήττες από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό την συνέχεια της ομάδας στο Γιούροκαπ απάντησε: “Σίγουρα είναι μαθήματα αυτά, με δύο πολύ καλές ομάδες. Μας αφήνει μια πικρία όχι τόσο ότι χάσαμε από τον Παναθηναϊκό, αλλά ότι χάσαμε με αυτή τη διαφορά, γιατί χαλάσαμε την εικόνα μας στο δεύτερο ημίχρονο. Παρόλ’ αυτά δείξαμε καλό πρόσωπο, δείξαμε ότι έχουμε ανέβει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ένα σκαλί και παιχνίδι με παιχνίδι, προπόνηση με προπόνηση, θα είμαστε καλύτεροι και θα μπορέσουμε να κοντράρουμε τις δύο ομάδες περισσότερο. Το ξεχνάμε, κρατάμε το μάθημα και συνεχίζουμε γιατί έχουμε μπροστά μας το σημαντικό παιχνίδι με τη Νεπτούνας”.

Κατέληξε τονίζοντας πως “ο κόσμος είναι λογικό να έχει προσδοκίες γιατί έχει όραμα και βλέπει ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά, όχι μόνο στο αγωνιστικό, αλλά κυρίως από την διοίκηση. Εμείς πατάμε στη γη, ξέρουμε που βρισκόμαστε. Είναι θετικό ότι έχει προσδοκίες ο κόσμος μέσα από την εικόνα της ομάδας, εμείς τις δημιουργούμε, αλλά το έχω ξαναπεί ότι έχουμε ακόμα να διανύσουμε πολύ μεγάλη απόσταση”.

To Top