ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πρίφτης: “Δεν υπάρχει ούτε ένα μη σημαντικό παιχνίδι! Πάμε ήρεμα και ήσυχα στο Γιούροκαπ να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε”

Ο Δημήτρης Πρίφτης ξέχασε ήδη τον σημερινό αγώνα. Πλέον σκέφτεται μόνο το παιχνίδι με τη Νεπτούνας και με αφορμή αυτό υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει παιχνίδι που να μην είναι σημαντικό.

Ο τεχνικός του Άρη τόνισε αρχικά: “Είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι, μετά τις αλλαγές το Ρέθυμνο είναι εμφανώς καλύτερο. Στο δεύτερο ημίχρονο όταν βρήκαμε καλό μακρινό σουτ, βρήκαμε εύκολο σκορ, άνοιξε η διαφορά και αυτό τόνωσε την αυτοπεποίθησή μας. Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη, από αύριο θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας για τον πρώτο αγώνα του Γιούροκαπ. Καλή επιτυχία στον Θανάση και το Ρέθυμνο”.

Ρωτήθηκε για την άμυνα του Άρη και απάντησε πως “η επίθεσή μας ήταν η διαφορά στα δύο ημίχρονα, όχι οι άμυνες. Το Ρέθυμνο έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι εξαιρετική ομάδα στο ένας εναντίον ενός, όχι μόνο στην κάθετη (προς το καλάθι) κίνηση του παίκτη, αλλά και στα σουτ πάνω σε άμυνα και είναι πολύ δύσκολο να τα μαρκάρεις. Δεχθήκαμε αρκετά τέτοια στο πρώτο ημίχρονο. Πάντως πρέπει να κινούμαστε γύρω από την βάση των 60 πόντων στην άμυνα”.

Αναφερόμενος στην πρεμιέρα των “32” του Γιούροκαπ τόνισε ότι “δεν υπάρχει ούτε ένα μη σημαντικό παιχνίδι. Τα εντός έδρας έχουν μεγαλύτερο δείκτη αναγκαιότητας. Κάναμε αυτό που έπρεπε στην πρώτη φάση του Γιούροκαπ. Τώρα εμείς οι ίδιοι βάζουμε τον πήχη για να διακριθούμε, δεν ξέρουμε τι θα προκύψει, γιατί δεν είμαστε έμπειρη ομάδα σε τέτοια φάση. Πάμε ήρεμα και ήσυχα να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε με πολλά εκτός έδρας παιχνίδια αυτόν τον μήνα και έτσι όπως τα έχει φέρει το πρόγραμμα, με τέσσερα σερί εκτός έδρας. Είναι δύσκολος όμιλος, με τρεις ομάδες που έπαιζαν πέρσι στην Ευρωλίγκα, κάτι που δείχνει τον βαθμό δυσκολίας”.

Ρωτήθηκε για τα συμπεράσματά του από τις δύο ήττες στην Αθήνα στο τέλος του 2015 και απάντησε: “Ήταν δύο απαιτητικά παιχνίδια σε τρεις μέρες. Με τον Ολυμπιακό θεωρώ ότι είχαμε καλή παρουσίας και αν στα τελευταία λεπτά είχαμε καλύτερη συγκέντρωση ή κάποιες φάσεις εκατέρωθεν ήταν διαφορετικές, δύο-τρεις φάσεις, ένα σουτ που θα μπει, μία μπάλα που θα κλέψεις, ένα ριμπάουντ, ίσως να ήταν άλλο το αποτέλεσμα. Για το παιχνίδι με τον Παναθηναικό συζητάμε πολύ για το τρίποντο, όταν ήταν δύσκολο με τέτοια ποσοστά του αντιπάλου μας να τον κερδίσουμε. Στο πρώτο μέρος είχαμε καλή παρουσία, στο δεύτερο θεωρώ ότι είχαμε κακή συγκέντρωση στο αμυντικό κομμάτι. Στην επίθεση στο τρίτο δεκάλεπτο είχαμε καλή λειτουργία, μπορεί να είχαμε 1/6 επιθέσεις σε εκείνο το διάστημα αλλά όπως λειτουργήσαμε ήταν το σωστό. Αμυντικά δώσαμε τρία ελεύθερα σου στον Παναθηναικό, κάτι που είχε δική μας ευθύμνη. Αν η άλλη ομάδα χάσει τα σουτ, τότε θα λέμε ότι παίξαμε καλή άμυνα. Αλλά μία ομάδα όπως ο Παναθηναικός φυσικά και θα τα βάλει. Ο Παναθηναικός είναι μία ομάδα επιπέδου F-4 Ευρωλίγκα. Αυτά τα τρία σου που μπήκαμε δώσανε ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση στους αντίπαλους μας, μετά έβαλαν και ορισμένα μαρκαρισμένα σουτ και η διαφορά πήρε δυστυχώς μεγάλη έκταση. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι δυσαρεστημένος από την εικόνα της ομάδας πέρα από εκείνο το εξάλεπτο στην τρίτη περίοδο. Όταν ξαφνικά είσαι πίσω στο σκορ με μεγάλη διαφορά, κλονίζεται η αυτοπεποίθηση σου, χάνεις την συγκέντρωση σου, αν και ο αντίπαλος το εκμεταλλευτεί αυτό μπορεί να γίνει και η καταστροφή, όπως και έγινε με τον Παναθηναικό. Κάναμε αυτά που έπρεπε όμως μετά το παιχνίδι και συνεχίζουμε”.

To Top