ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ξανθόπουλος: “Και σίδερα να είχαμε, θα τα μασούσαμε!” (audio)

Μεταφορικά έφαγαν σίδερα. Και κυριολεκτικά δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα αν είχαν σίδερα μπροστά τους να τα μασήσουν οι παίκτες του Άρη! Ο Βασίλης Ξανθόπουλος με αυτό το σχήμα λόγου προσπάθησε να εξηγήσει τι συνέβη χθες και ο Άρης ξεκίνησε με ονειρικό τρόπο το Last32 στο Γιούροκαπ.

Ήταν εύκολη η επικράτηση ή φάνηκε εύκολη επειδή εξελίχθηκε με αυτόν τον τρόπο;

Έτσι όπως εξελίχθηκε ναι, αλλά παίζαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Μη ξεχνάμε ότι αυτή η ομάδα κέρδισε την Γαλατασαράι στην Τουρκία. Ήμασταν πολύ δυνατοί από το πρώτο λεπτό, πιστεύω ότι αυτό μας έδωσε τη νίκη. Στο πρώτο δεκάλεπτο μασάγαμε σίδερα μεταφορικά. Και κυριολεκτικά αν είχαμε σίδερα μπορεί να τα μασάγαμε! Μπράβο στα παιδιά, μπράβο στο προπονητικό τιμ για το πλάνο που είχε, το ακολουθήσαμε και εμείς πιστά και συνεχίζουμε.

Πιστεύεις ότι το παιχνίδι τελείωσε στο σερί που κάνατε και κρατήσατε τη Νεπτούνας χωρίς σκορ για 10 αγωνιστικά λεπτά;

Εμείς και γενικότερα ο περισσότερος κόσμος δεν πίστεψε ότι τελείωσε εκεί το παιχνίδι γιατί είχε άλλα 30 λεπτά, χρόνος για να γίνουν πολλά πράγματα. Παρόλ’ αυτά ήμασταν σοβαροί. Δεν γίνεται να ήμασταν στον ίδιο ρυθμό και στα 40 λεπτά, αλλά ήμασταν σοβαροί και στο τέλος πήραμε και σημαντική διαφορά, που μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στο τέλος.

Ο Δημήτρης Πρίφτης είπε ότι το κέρδος της ομάδας δεν ήταν μόνο το πολύ καλό ξεκίνημα, αλλά η συγκέντρωση που δείξατε από εκεί και πέρα και κρατήσατε αυτή τη διαφορά ως το τέλος. Συμφωνείς;

Αυτό είναι πολύ σημαντικό και το είπαμε και στο ημίχρονο. Μας είπαν οι προπονητές να μη μπούμε στο τρυπάκι ότι το παιχνίδι έχει τελειώσει και να μη ξεχνάμε ότι θα παίξει ρόλο και η διαφορά, γιατί κάθε πόντος μετράει. Ήμασταν σοβαροί και πιστοί στο πλάνο.

Ξεκινάει μια μικρή Οδύσσεια τώρα με τέσσερα παιχνίδια μακριά από την Θεσσαλονίκη. Πως θα το διαχειριστείτε αυτό;

Έτσι είναι η ζωή μας! Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε στην ομάδα και έχουμε υποχρεώσεις στην Ευρώπη και τώρα, γιατί θα μπορούσε να καθόμαστε σπίτι με τις οικογένειές μας στην Θεσσαλονίκη και να μην είχαμε αγώνες. Μη τα θέλουμε όλα δικά μας…

Αυτό που συνέβη με τον κόσμο στο ξεκίνημα του αγώνα επισημάνθηκε και από τον τεχνικό της Νεπτούνας, ότι έκαναν σκάουτινγκ για τον κόσμο, αλλά δεν ήταν αρκετό. Πως το σχολιάζεις;

Φυσικά δεν είναι αρκετό. Το έχω ξαναπεί. Αν δεν το ζήσεις, δεν το καταλαβαίνεις. Μας δίνει ώθηση το γήπεδο, ο κόσμος… Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ. Υπάρχει μια ιδιαίτερη αύρα στο συγκεκριμένο γήπεδο και μαζί με τον κόσμο μας απογειώνει.

Έκτη σερί νίκη στην Ευρώπη μέσα στο Αλεξάνδρειο. Αισθάνετε καθόλου ανίκητοι;

Όχι, δεν αισθανόμαστε ανίκητοι. Αισθανόμαστε καλά, όμως, αυτό είναι σημαντικό.

Πόσο βοηθάει την ομάδα ότι έχει δύο παιχνίδια την βδομάδα;

Από τη μία δεν βοηθάει γιατί δεν κάνεις προπόνηση και είναι δύσκολο να μοντάρεις κάποια πράγματα. Από την άλλη έχεις ρυθμό παιχνιδιού και σαν τα παιχνίδια δεν υπάρχουν… Ειδικά αυτά τα παιχνίδια στην Ευρώπη που πρόκειται για πολύ καλές ομάδες, ενώ στην Ελλάδα οι ομάδες παίζουν με το μυαλό σου, σε βάζουν σε άλλο τρόπο παιχνιδιού.

To Top