ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ξανθόπουλος: “Μεγάλη νίκη αλλά είμαστε ακόμα στον Φεβρουάριο!”

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος είναι από τους παίκτες που έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν τα έντονα συναισθήματα που προκαλούνται είτε από μεγάλες νίκες όπως η χθεσινή, είτε από σειρά αρνητικών αποτελέσματων, όπως βίωσε ο Άρης λίγες βδομάδες πριν. 

Στην αναχώρηση της ομάδας για την Λιθουανία ο Ξανθόπουλος εξήγησε πως ναι μεν η νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Πυλαία έχει την σπουδαιότητά της, αλλά υπενθύμισε σε όλους ότι ακόμα έχουμε… Φεβρουάριο.

Ο έμπειρος πλέι μέικερ υπογράμμισε αρχικά: “Είναι μια μεγάλη νίκη, απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Όλοι ξέρουμε τι παιχνίδια αυτά. Ψυχολογικά είμαστε καλύτερα. Το ξεχνάμε αυτό. Έχουμε απέναντί μας μια επίσης καλή ομάδα, τη Νεπτούνας, η οποία επίσης καίγεται για αυτό το παιχνίδι, γιατί αν χάσει δεν θα έχει πιθανότητες για να περάσει. Και εμείς καιγόμαστε γιατί αν το κερδίσουμε, έχουμε άλλο ένα παιχνίδι με την Αρμάνι για να περάσουμε στην επόμενη φάση.

Για την διαφορά απόδοσης των δύο ημιχρόνων χθες στην Πυλαία τόνισε ότι “ήμασταν πιο πιεστικοί στην άμυνα και αυτό μας έδωσε εύκολα καλάθια στην επίθεση στον αιφνιδιασμό. Τα περισσότερα από αυτά προήλθαν από ασίστ, τα κλεψίματά μας μέσα από την πίεση μας έδωσαν εύκολα καλάθια, όπως και τα επιθετικά ριμπάουντ μετά τα δικά μας άστοχα σουτ. Αυτό το λάθος κάναμε στο πρώτο ημίχρονο και πήρε διαφορά ο ΠΑΟΚ”.

Ρωτήθηκε να επιλέξει το μεγαλύτερο σουτ της χθεσινής βραδιάς και απάντησε: “Και του Τσούπκο ήταν και του Γουάιτ… Ήταν από την ίδια γωνία και τα δύο ήρθαν από καλή κυκλοφορία της μπάλας και από ασίστ του Μακ Νιλ”.

Για τα δύο διπλά με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ τόνισε πως “έχουμε χάσει δύο παιχνίδια που οι άλλοι τα έχουν κερδίσει. Η ΑΕΚ και τον Κολοσσό και τον Κόροιβο, ο ΠΑΟΚ τον Κόροιβο. Είμαστε λίγο πίσω σε σχέση με αυτό, αλλά το ότι τους κερδίσαμε μας βάζει λίγο πιο μπροστά. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο, δεν πρέπει να ηρεμήσουμε με αυτό το αποτελέσμα, γιατί όλες οι ομάδες στην έδρα τους είναι δυνατές”.

Ρωτήθηκε αν νιώθουν πως είναι η τρίτη καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και απάντησε: “Νιώθουμε ότι είμαστε μια πολύ καλή ομάδα, με καλές μονάδες. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ακόμα αν είμαστε καλύτεροι από την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ. Θα το καταλάβουμε στα πλέι οφ”.

Για τις διαφορετικές αντιδράσεις του κόσμου στο Βερολίνο και το Παλέ χθες σχολίασε: “Είμαστε στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη. Το ταμπεραμέντο του κόσμου εδώ είναι διαφορετικό και οι αντιδράσεις πιο έντονες. Αυτοί είναι οι φίλαθλοί μας, ξέρουμε ότι την αγαπούν την ομάδα και θέλουν το καλύτερο. Τους απογοήτευσαμε και απογοητευτήκαμε και εμείς. Στενοχωρήθηκαμε κι οι ίδιοι, ίσως και περισσότερο από αυτούς, γιατί ξέραμε ότι δεν αξίζουμε αυτή την εικόνα. Έχουμε πει ότι όταν το παιχνίδι τελειώνει, δεν πρέπει να μένουμε πίσω. Είναι πολύ κοντά το επόμενο παιχνίδι. Τα βάλαμε κάτω, είδαμε τι λάθη κάναμε και έχουμε γυρίσει το κλίμα. Είναι μεγάλη νίκη σίγουρα με τον ΠΑΟΚ, αλλά είμαστε στον Φεβρουάριο ακόμα. Μπορεί να ξαναγίνει κάτι, ελπίζω να μην ξαναγίνει και να αλλάξει το κλίμα, αλλά πρέπει να είμαστε σοβαροί”.

Για το πόσο διαφορετικό περιμένει το παιχνίδι της Τετάρτης σε σχέση με αυτό του α’ γύρου τόνισε: “Αν κερδίσει τα επόμενα δύο παιχνίδια περνάει η Νεπτούνας. Είναι και για τις δύο ομάδες “ζωής ή θανάτου” ο αγώνας. Το πρώτο παιχνίδι ήταν στην έδρα μας, όπου ο κόσμος μας δίνει άλλη ώθηση και το γήπεδο αυτό… Παίζουμε εκτός έδρας, με δύσκολο ταξίδι, θα αλλάξουμε τρία αεροπλάνα. Παίζουμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, δυσκόλεψε την Αρμάνι και στην έδρα της και στο Μιλάνο. Εξαρτάται από μας όμως, αυτό πιστεύω. Αν είμαστε καλοί και σοβαροί και πιέσουμε όπως στο πρώτο, έχουμε αρκετές πιθανότητες να πάρουμε το παιχνίδι”.

To Top