ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ξανθόπουλος: “Τα παιχνίδια θα τα κερδίζει η άμυνα, έτσι έχει χτιστεί η ομάδα”

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε τον ρυθμό του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο και στάθηκε μετά την πρόκριση στα ημιτελικά στην άμυνα, εκεί όπου βάλει και φέτος τα θεμέλια του ο Άρης.

Ο έμπειρος πλέι μέικερ τόνισε αρχικά πως “ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Παρόλες τις απουσίες της, η ΑΕΚ έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο. Ξέραμε ότι οι απουσίες μπορεί να συσπειρώσουν μία ομάδα. Ευτυχώς στο τέλος ήμασταν εμείς οι νικητές με τη βοήθεια του κόσμου και με την ψυχραιμία που δείξαμε στα τελευταία λεπτά”.

Για την απόδοση της ομάδας σχολίασε πως “έχουμε πει ότι αυτή η ομάδα θα πρέπει να κερδίζει τα παιχνίδια από την άμυνα, είτε βρίσκεται σε καλή μέρα επιθετικά, είτε όχι. Με αυτήν την προοπτική έχει χτιστεί ο Άρης, να παίζει καλή άμυνα γιατί επιθετικά ενώ υπάρχει ταλέντο, υπάρχουν βραδιές όπως η σημερινή που δεν βγαίνουν οι φάσεις και δεν μπαίνουν τα σουτ. Προφανώς επηρεαστήκαμε και από τη διακοπή, αλλά το σημαντικό δεν είναι οι δικαιολογίες, αλλά η νίκη. Είχαμε συζητήσει και πριν τον αγώνα μεταξύ μας ότι μπορούμε να κερδίσουμε το παιχνίδι από την άμυνά μας ακόμα κι αν ήμασταν κακοί επιθετικά, όπως κι έγινε”.

Ρωτήθηκε τι είπε ο Νίκος Λάσκαρης στα αποδυτήρια και απάντησε: “Μας έδωσε συγχαρητήρια. Ήταν πολύ χαρούμενος για αυτή τη δύσκολη νίκη και μας είπε να κοιτάξουμε τη συνέχεια”.

Για τη σημασία της σημερινής νίκης σε σχέση με τη πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό σχολίασε: “Είναι μία πολύ σημαντική νίκη γιατί συνεχίζουμε στο Κύπελλο που είναι στόχος μας φέτος. Είναι ακόμα αρχή, παίζουμε με τον Παναθηναϊκό τώρα και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ότι καλύτερο από αυτό το παιχνίδι, γιατί όχι και τη νίκη”.

To Top