ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Σίμτσακ: “Δεν ήμασταν καλοί, αλλά φερθήκαμε έξυπνα”

Αν ο Τζαμέλ Χάγκινς ήταν ο MVP του αγώνα, παίκτης “κλειδί” του σημερινού προημιτελικού ήταν ο Βασίλης Σίμτσακ, που έκανε τα πάντα στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο έμπειρος σέντερ τόνισε αρχικά πως “ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Φάνηκε ότι καμία ομάδα δεν ήταν έτοιμη σήμερα. Πιστεύω ότι κρίθηκε στο ποιος θέλει τη νίκη περισσότερο και όπως φάνηκε αυτοί ήμασταν εμείς. Δεν ήμασταν καλοί. Έπαιξαν ρόλο αρκετά πράγματα, το άγχος της πρεμιέρας, το γεγονός ότι αρκετοί παίκτες μας δεν είχαν ξαναζήσει τέτοια ατμόσφαιρα. Δεν έχουμε ακόμα τους αυτοματισμούς που θέλουμε στην επίθεση, αλλά φερθήκαμε έξυπνα. Στηριχθήκαμε ξανά στην άμυνά μας και στο τέλος με κάποιες προσωπικές ενέργειες πήραμε τη νίκη”.

Ρωτήθηκε ποια ήταν κατά την άποψή του η φάση του αγώνα και απάντησε πως “είναι το καλάθι του Μακ Νιλ. Εκεί πιστεύω ότι κερδίσαμε το ματς”.

Ρωτήθηκε αν οι παίκτες επηρεάστηκαν από την διακοπή του αγώνα και απάντησε: “Όσο επηρέασε εμάς, επηρέασε και την ΑΕΚ. Και οι δύο ομάδες είχαν κάποια κενά διαστήματα μετά τη διακοπή. Εμείς ανταποκριθήκαμε στις δυσκολίες και στο τέλος αυτό που μετράει είναι η νίκη”.

Για τα λόγια του Νίκου Λάσκαρη στα αποδυτήρια σχολίασε: “Ήταν πολύ ικανοποιημένος. Μας είπε ότι ήταν μία πολύ σημαντική νίκη γιατί το Κύπελλο είναι ένας από τους στόχους μας και τόνισε ότι πρέπει να κρατήσουμε χαμηλά τα κεφάλια μας γιατί ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Να το γιορτάσουμε μέχρι σήμερα το βράδυ κι από αύριο να ξεκινήσουμε τη δουλειά για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό”.

Καταλήγοντας ρωτήθηκε για αν θα βοηθήσει την ψυχολογία της ομάδας ο τρόπος με τον οποίο κέρδισε σήμερα και απάντησε ότι “δείξαμε ότι ακόμα και στην κακή μας βραδιά, έχουμε την ικανότητα να παίρνουμε δύσκολες νίκες. Είναι δεδομένο ότι θα ξαναβρεθούμε στην ίδια θέση μέσα στη σεζόν και το σημαντικό είναι να έρχεται η νίκη και όχι η εμφάνιση”.

To Top