ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξεκάθαρη και η ιταλική ομοσπονδία προς Σάσαρι, Τρέντο και Ρέτζιο Εμίλια: Αλλαγή στάσης ή αποκλεισμός

Πολύ σημαντική συνάντηση έλαβε χώρα χθες στην Ιταλία ανάμεσα στον πρόεδρο της ιταλικής ομοσπονδίας, Τζιάνι Πετρούτσι και τους εκπροσώπους των τριών ομάδων (Σάσαρι, Τρέντο, Ρέτζιο Εμίλια) που επέλεξαν αυθαίρετα να δηλώσουν συμμετοχή στο Γιούροκαπ.

Ο ισχυρός άνδρας του ιταλικού μπάσκετ ήταν απολύτως ξεκάθαρος. “Ένα πράγμα είναι βέβαιο: Η Ιταλία θα διοργανώσει το προ-Ολυμπιακό τουρνουά και θα παίξει στο Ευρωμπάσκετ. Η ομοσπονδία θα συνεχίσει να σέβεται τους νόμους. Δεν υπάρχουν απειλές. Ο κάθενας μπορεί να κάνει ότι θέλει, αλλά οι νόμοι θα πρέπει να τηρούνται. Θα διοργανώσουμε το προ-Ολυμπιακό και θα παίξουμε στο Ευρωμπάσκετ. Είμαι ήρεμος, σέβομαι τον νόμο και κέρδισα το δικαίωμα να διοργανώσουμε το προ-Ολυμπιακό”, είπε ο Πετρούτσι που περιμένει πλέον τις τρεις ομάδες να αποσύρουν την συμμετοχή τους από το Γιούροκαπ, διαφορετικά θα αποβληθούν από το πρωτάθλημα.

Υπενθυμίζεται ότι η ομοσπονδία της Βοσνίας έχει καλέσει μέχρι σήμερα την Ιγκοκέα, πρωταθλήτρια της χώρας, να αποσύρει τη συμμετοχή της από το Γιούροκαπ, διαφορετικά θα αποβληθεί από το πρωτάθλημα.

Δύο μέρες πριν ο υπουργός αθλητισμού της Ισπανίας, Μιγκέλ Καρντενάλ υπογράμμισε πως προτιμάει η ισπανική κυβέρνηση το μοντέλο που παρουσιάζει η FIBA γιατί στηρίζεται σε αθλητικά κριτήρια από αυτό της Ευρωλίγκας, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στο τι θα πρέπει να πράξει η λίγκα και η ομοσπονδία.

 

To Top