ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Το 1-0 με +18 και μια άλλη ανάγνωση της ιστορίας ενόψει του δεύτερου αγώνα

Το 1-0 έγινε με την Κηφισιά δύσκολα και κανείς στον Άρη δεν μένει στο τελικό 78-60. Αυτό που είπε ο Δημήτρης Σταμάτης στη συνέντευξη Τύπου, πως η διαφορά δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της Κηφισιάς είναι πραγματικότητα, υπάρχει ωστόσο και η άλλη ανάγνωση της ιστορίας.

Ο Άρης παρουσιάστηκε αγχωμένος και πιεσμένος για το αποτέλεσμα. Είναι πάντα κομβικό και “πονηρό” το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ για τον γηπεδούχο, ειδικά στις σειρές 3-6 και 4-5 όπου συνήθως οι διαφορές ανάμεσα στις ομάδες δεν είναι πολύ μεγάλες. Κι όμως αυτός ο μέτριος λόγω άγχους Άρης κατάφερε να κερδίσει εμφατικά μια Κηφισιά που ήταν άκρως ανταγωνιστική, αποδεικνύοντας την διαφορά ποιότητας.

Ο Δημήτρης Πρίφτης και οι συνεργάτες του γνωρίζουν πολύ καλά πως το δεύτερο παιχνίδι είναι εξίσου δύσκολο εντός των γραμμών ανεξαρτήτως αν πλέον δεν υπάρχει η πίεση του αποτελέσματος, γιατί είναι στην πλευρά της Κηφισιάς.

Από χθες δουλεύουν συστηματικά σε όλα όσα δεν πήγαν καλά στην πρώτη αναμέτρηση και προσαρμόζουν συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού βάσει όσων παρουσίασε και ο αντίπαλος, με στόχο να μπει η ομάδα στο Ζηρίνειο ακόμα πιο έτοιμη και διαβασμένη για να κάνει το 2-0 και να πάρει την πρόκριση στην ημιτελική φάση.

To Top