ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

“Ξεκάθαρος ο αθλητικός νόμος, οποιαδήποτε αλλαγή του ΚΑΠ ισχύει από την μεθεπόμενη χρονιά”

Στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ την Πέμπτη πάρθηκε η απόφαση να αλλάξει το άρθρο 4 του ΚΑΠ, το οποίο προβλέπει άνοδο των ομάδων από την αμέσως επόμενη κατηγορία σε περίπτωση που υπάρξουν κενά στο πρωτάθλημα. Σύμφωνα με τον Κυριάκο Θωμαϊδη και τα όσα δήλωσε στο “Αθλητικό Μετρόπολις” υπάρχουν δύο άρθρα, ένα του αθλητικού νόμου και ένα του ΚΑΠ που έχουν ισχύ και για τα ερασιτεχνικά και τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Αναλυτικά όσα είπε: “Υπάρχουν δύο άρθρα, ένα του αθλητικού νόμου κι ένα του ΚΑΠ, που τονίζουν ξεκάθαρα, ότι όποια απόφαση έχει παρθεί από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, θα ισχύσει από την μεθεπόμενη χρονιά και όχι την τωρινή”.

Αναλυτικά τα δύο άρθρα:

Άρθρο 131, παρ 3 του 27/25

3. Δεν επιτρέπεται τροποποίηση κανονισμού πρωταθλήματος, καθώς και της προκήρυξής του, κατά το χρονικό διάστημα της διεξαγωγής του. Eάv γίνουν τροποποιήσεις σε άλλο διάστημα, αυτές ισχύουν από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, εκτός αν αφορούν μεταβολές των κατηγοριών του πρωταθλήματος και του αριθμού των προβιβαζομένων ή υποβιβαζομένων ομάδων, οπότε ισχύουν από τη μεθεπόμενη περίοδο.

Άρθρο 7, παρ. 6 του ΚΑΠ

“Απαγορεύεται οποιαδήποτε αυξομείωση του αριθμού των ομάδων των διαφόρων Πρωταθλημάτων αν δεν έχει προβλεφθεί από την προκήρυξη του προηγούμενου του πρωταθλήματος που έληξε. Κατ’ εξαίρεση, εάν απαιτείται λόγω  εξαιρετικών ειδικών συνθηκών, επιτρέπεται η συγχώνευση κατηγοριών με ειδική απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. , που εγκρίνει την οικεία προκήρυξη”.

To Top