ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ξεκινάει ο μήνας των απαντήσεων και των στόχων για τον μπασκετικό Άρη

Με τον αγώνα του Σαββάτου στην Πυλαία κόντρα στον ΠΑΟΚ ξεκινάει ίσως ο πιο δύσκολος μήνας της φετινής χρονιάς του Άρη, διότι κρίνονται δύο από τους τρεις στόχους και επηρεάζεται ο τρίτος.

Ο Άρης είναι εξαιρετικά δύσκολο να προλάβει την τρίτη θέση, έχοντας τρεις βαθμούς διαφορά από την ΑΕΚ και την ήττα των 20 πόντων στο ΟΑΚΑ. Πρέπει μέσα από τα τελευταία 11 παιχνίδια στην κανονική διάρκεια να εξασφαλίσει την τέταρτη θέση και να έχει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, οπότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρέπει να κερδίσει μέσα στην Πυλαία, για να ρεφάρει την ήττα του α’ γύρου και να αποκτήσει και δύο βαθμούς διαφορά από τον ΠΑΟΚ.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν τα δύο παιχνίδια με την Στρασμπούρ, στους “32” του Τσάμπιονς Λιγκ, στις 7 και 22 Φεβρουαρίου. Ο Άρης δεν δημιουργήθηκε φέτος για να σταματήσει στην πρώτη φάση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ουδείς θέλει να σταματήσει η ευρωπαϊκή πορεία του, αλλά αυτό το “θέλω” πρέπει να φανεί σε δύο δύσκολους αγώνες, με μια αρκετά ποιοτική ομάδα, που έχει και έναν από τους πιο έμπειρους προπονητές στην διοργάνωση.

Ενδιάμεσα από τους αγώνες με την Στρασμπούρ υπάρχει ο τελικός του κυπέλλου. Ο Άρης θα μάθει σήμερα πού θα γίνει οριστικά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Είναι αουτσάιντερ, ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί, αλλά είναι ένα παιχνίδι, στο οποίο το “θέλω” συνήθως κερδίζει το “μπορώ”. Στο χέρι των παικτών και της τεχνικής ηγεσίας είναι να υπερισχύσει το πρώτο…

Είναι αγώνες που κρίνουν πολλά, κρίνουν εν πολλοίς την επιτυχία ή αποτυχία της φετινής χρονιάς και βάζουν την ομάδα σε μια ρότα, καλή ή κακή, για το φινάλε της περιόδου, στα πλέι οφ.

To Top