ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεσκεπάζονται τα… φούμαρα της Μαρούπα για την μεγαλοψυχία του Ιβάν και τους Τούρκους (photo)

Ξεσκεπάζονται τα… φούμαρα της Μαρούπα για την μεγαλοψυχία του Ιβάν και τους Τούρκους! Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσίευσε σάιτ της Θράκης, άτομο που δεν έχει ιθαγένεια της ΕΕ δεν δύναται να είναι και μέτοχος της ομάδας, με βάση το καταστατικό της! 

Πολύ γέλιο έπεσε εσχάτως, με αφορμή τα όσα ισχυρίσθηκε η Ειρήνη Μαρούπα, ότι ο Ιβάν Σαββίδης αγόρασε την Ξάνθη με σκοπό να μην καταλήξει σε τουρκικά χέρια! Μετά το γέλιο αρχίζουν όμως και τα σοβαρά.

Η ιστοσελίδα «ThrakiSports» αναφέρει πως δεν μπορεί να συμβεί αυτό και λόγω καταστατικού της ΠΑΕ! Οπως τονίζει σχετικά , στο άρθρο του 10 αναφέρεται πως μέτοχοι μπορούν να είναι «μόνο φυσικά πρόσωπα ελληνικής ιθαγένειας ή ομογενείς». Επίσης, «φορείς του δημοσίου» και «νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου ή οργανισμοί ή εταιρείες, στο κεφάλαιο των οποίων η ξένη συμμετοχή δεν ξεπερνά το 25%».

Αυτόματα άτομα χωρίς ιθαγένεια ΕΕ (όχι μόνο ελληνικής αφού πλέον εξισώνονται), δεν μπορούν να πάρουν μετοχές της ομάδας, κάτι που σημαίνει πως Τούρκος υπήκοος δεν δύναται να το πράξει, αν νωρίτερα δεν αλλάξει το καταστατικό.

To Top