Ξεχάστε όσα ξέρατε: Το ΝΒΑ αλλάζει από τη σεζόν 2021-22

Τέλος στους τελικούς των περιφερειών θέλει να βάλει ο Κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ. Μειώνεται η κανονική περίοδος, δημιουργείται έξτρα τουρνουά σε Ανατολή και Δύση, τον Απρίλιο οι οριστικές αποφάσεις.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Σε προχωρημένες συζητήσεις με την Ένωση Παικτών βρίσκεται τις τελευταίες μέρες το ΝΒΑ, ώστε από τη σεζόν 2021/22 η Λίγκα να έχει ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με την παραδοσιακή κανονική περίοδο και τα playoffs ανά περιφέρεια που όλοι γνωρίζουμε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ESPN που υπογράφουν οι Έιντριαν Βοϊναρόφσκι – Ζακ Λόου, το ΝΒΑ θέλει να μειώσει τη regular season στους 78 αγώνες από τους 82 που έχει σήμερα κάθε ομάδα, θα πρέπει ωστόσο αυτή η πρόταση να εγκριθεί και σε συμβούλιο τον ερχόμενο Απρίλιο. Εκτός αυτού, στα ημιτελικά των playoffs δεν θα βλέπουμε πλέον Τελικούς Δύσης και Τελικούς Ανατολής, αλλά ζευγάρια που θα προκύπτουν από το ρεκόρ των τεσσάρων φιναλίστ στην κανονική περίοδο. Έτσι θα είναι πιθανό να προκύψει, για παράδειγμα, σειρά τελικών με δύο ομάδες της Δύσης ή δύο της Ανατολής, κάτι που ακούγεται πιο δίκαιο μιας και οι κορυφαίες της χρονιάς, οι πιο συνεπείς, θα μπορούν πλέον να φτάσουν ακόμη πιο μακριά στα playoffs.

Ο Κομισάριος Άνταμ Σίλβερ θέλει και ένα έξτρα τουρνουά στη διάρκεια της κανονικής περιόδου, στο οποίο θα υπάρχουν δύο γκρουπ, ένα στην Ανατολική και ένα στη Δυτική Περιφέρεια. Σε αυτά θα παίρνουν μέρος η έβδομη, η όγδοη, η ένατη και η δέκατη ομάδα κάθε περιφέρειας, με την έβδομη να αντιμετωπίζει την όγδοη και τον νικητή να παίρνει το προτελευταίο εισιτήριο για τα playoffs. Η ένατη θα παίζει με τη δέκατη και η νικήτρια θα αντιμετωπίζει τον χαμένο του 7-8, με έπαθλο την τελευταία θέση στην postseason.

Φαίνεται πως δεν είναι μόνο αυτές οι αλλαγές που σκέφτεται ο Σίλβερ και συζητά μαζί με τους συνεργάτες του και την Ένωση των Παικτών. Τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι ένα σημαντικό ζήτημα που πρέπει να εξεταστεί, σίγουρα πάντως ο Κομισάριος της Λίγκας είναι αποφασισμένος να αλλάξει το ΝΒΑ όπως το μάθαμε, το συνηθίσαμε και το αγαπήσαμε με στόχο να το κάνει ακόμη πιο ελκυστικό και -κυρίως- ακόμη πιο εμπορικό.

To Top