Ξεχωριστό φιλικό με μηνύματα… Τα έσοδα με Χάιφα για το Μουσείο του Ολοκαυτώματος

Ένα φιλικό με πολλά και σπουδαία μηνύματα αυτό του Αρη με την Μακάμπι Χάιφα σήμερα στο Κλεάνθης Βικελίδης.

“Δεν θα είναι, όμως, μια… συνηθισμένη φιλική αναμέτρηση. Είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία -αφουγκραζόμενοι τα μηνύματα των εποχών- μέσα από αυτό το φιλικό, η ΠΑΕ ΑΡΗΣ να υπενθυμίσει και να κρατήσει άσβεστες στις σκέψεις όλων μας, ζητήματα που αφορούν όλη την ανθρωπότητα μιας και αποτελούν μάστιγες. Το φιλικό με την Μακάμπι Χάιφα έχει -μεταξύ άλλων- έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, ίσως πιο επίκαιρο από ποτέ”, όπως είχε αναφέρει η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ στην σχετική της ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα όσα υπογραμμίζει ο επίσημος Άρης:

“Με αφορμή τη ανέγερση του Νέου Μουσείου Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης, στόχος του φιλικού είναι να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τις νεότερες γενιές σχετικά με τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος.

Πρόκειται για ένα έργο υψηλού συμβολισμού, το οποίο θα συμβάλλει στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης του Ολοκαυτώματος και έχει ανάγκη η Θεσσαλονίκη για ιστορικούς λόγους.

Πέραν τούτου, στόχος του φιλικού είναι να στείλει ηχηρά μηνύματα κατά της καταπολέμησης του αντισημιτισμού, του ρατσισμού, της βίας και συνολικά κάθε είδους κοινωνικού αποκλεισμού.

Με απόφαση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ τα έσοδα του φιλικού αγώνα θα διατεθούν για την ενίσχυση της ανέγερσης του Νέου Μουσείου Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης.

Η γενική είσοδος στο φιλικό είναι 10 ευρώ (https://www.viva.gr/tickets/sports/pae-aris-eisitiria-agonon-2022-2023/.).

Το βράδυ της 4ης Δεκεμβρίου, η ΠΑΕ ΑΡΗΣ μαζί με τους φιλάθλους θα στείλουν με την παρουσία τους ένα ισχυρό μήνυμα κατά των διακρίσεων και της βίας.

Την πρωτοβουλία της ΠΑΕ ΑΡΗΣ στηρίζουν ένθερμα τόσο η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης όσο και οι τοπικοί φορείς”.

To Top