ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Άρης-Λαύριο: Στο… τζάμπολ αριθμοί και προϊστορία!

Από το Nick Galis Hall θα αρχίσει η σημερινή (4/12) δράση της 8ης αγωνιστικής της Basket League όπου ο Άρης θα υποδεχτεί το Λαύριο Megabolt (15:45, ΕΡΤ3). Η κιτρινόμαυρη ομάδα μετρώντας τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της, ανέβηκε στο 4-3 και μπήκε στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Εκείνη της λαυρεωτικής παραμένει χωρίς νίκη μετά από επτά «στροφές» Πρωταθλήματος και βρίσκεται υπό πίεση.

Ο Άρης σημείωσε τρεις νίκες στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε ως γηπεδούχος επί των Παναθηναϊκού, Απόλλωνα Carna και Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό ενώ ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό. Στις τρεις νίκες του στο «Παλέ» κράτησε τον Παναθηναϊκό στους 65, τον Απόλλωνα Carna στους 57 και την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό στους 65 πόντους δείχνοντας ότι εκεί «χτίζει» τις επιτυχίες του.

Το Λαύριο Megabolt βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Basket League στο 0-7. Μόνο οι δύο από αυτές σημειώθηκαν με μονοψήφιες διαφορές επί του ΠΑΟΚ Mateco (-5) και Περιστέρι bwin (-6). Οι τρεις εκτός έδρας ήττες του σημειώθηκαν με διαφορές 17 ως 37 πόντων από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Απόλλωνα Carna.

Τζαμέλ Χάγκινς εναντίον Ουσμάν Κρουμπάλι από το παιχνίδι της σεζόν 2015-16

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Παρότι το Λαύριο Megabolt μετράει τέσσερις συνεχόμενες νίκες, εντός κι εκτός έδρας, ο Άρης διατηρεί το προβάδισμα στην ιστορία αυτών των αγώνων αφού ήταν ο νικητής των οχτώ από τους πρώτους εννιά που έγιναν μεταξύ τους στην Basket League. Το «κιτρινόμαυρο» προβάδισμα «χτίστηκε» στη Θεσσαλονίκη δεδομένου ότι στο Λαύριο υπάρχει ισορροπία.

Στο Nick Galis Hall λοιπόν, ο Άρης έχει το προβάδισμα ωστόσο το Λαύριο Megabolt μετά από πέντε συνεχόμενες ήττες σε αυτό, κατάφερε να φύγει με τη νίκη τα δύο τελευταία χρόνια αφού επικράτησε με 94-89 στο ματς της σεζόν 2020-21 και με 73-69 σε εκείνο της σεζόν 2021-22.

Αναλυτικά οι αριθμοί των αγώνων τους…

ΣΥΝΟΛΙΚΑ
Άρης – Λαύριο Megabolt 8-5

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΑΡΗ
Άρης – Λαύριο Megabolt 5-2

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2016-17: Άρης – Λαύριο Megabolt 98-77

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΟΝΤΩΝ
2020-21: Άρης – Λαύριο Megabolt 89-94 (Ο Άλφα Ντιαλό είχε 23 για το Λαύριο Megabolt)

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

To Top