Ξεχώρισε ο Γιαννιώτας στην νίκη των Ελπίδων, επιστρέφει και φωνάζει παρών με ΑΕΚ

Τη χαρά της νίκης γεύτηκε η Εθνική Ελπίδων στο Περιστέρι επικρατώντας με 1-0 της Κύπρου στον τελευταίο της αγώνα για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2013. Ο “κίτρινος” Γιάννης Γιαννιώτας, αγωνίστηκε για μία ακόμα φορά ως βασικός, αφήνοντας αρκετά καλές εντυπώσεις.


Μετά την βαριά ήττα της περασμένης Παρασκευής από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη με 4-0 σκορ, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που βρισκόταν στο 1ο γκρουπ μαζί με τις Γερμανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κύπρο, Λευκορωσία και Σαν Μαρίνο, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τον κύκλο της μέτριας αυτής σεζόν, συλλέγοντας 13 βαθμούς σε 10 συνολικά αγώνες και τερματίζοντας στην τρίτη θέση πίσω από τις Γερμανία και Βοσνία. Πλέον η “γαλανόλευκη”, όντας εμφανώς ανανεωμένη μετά και την προσθήκη αρκετών νέων προσώπων στο ρόστερ της, αναμένεται να ξεκινήσει την προετοιμασία της ενόψει της νέας διοργάνωσης 2013-2015.

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε την ομάδα του Κώστα Τσάνα να πραγματοποιεί μία αρκετά καλή εμφάνιση, τελείως διαφορετική και αρκετά βελτιωμένη σε σχέση με εκείνη των πρώτων 20 λεπτών του ματτς κόντρα στους Βόσνιους. Ο Διαμαντάκος στο 9′ και ο Μπάλλας στο 38′ ήταν οι Έλληνες παίκτες που έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως ο τερματοφύλακας των Κύπριων, Ιωάννου, αποσόβησε και στις δύο περιπτώσεις τον κίνδυνο. Τη μοναδική αξιόλογη φάση στο πρώτο 45λεπτο για τους φιλοξενούμενους πραγματοποίησε ο Σωτηρίου στο 44′, μην κατορθώνοντας ωστόσο να νικήσει τον Γιαννιώτη.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, και την προσθήκη των Πέλκα και Βέλλιου η Εθνική ανέβασε ρυθμούς, με τον Διαμαντάκο στο 59′ να χάνει μία ακόμα σημαντική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ό,τι δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν στις προηγούμενες φάσεις οι Έλληνες διεθνείς το πέτυχε ο αρχηγός Γιάννης Ποτουρίδης στο 64′ σημειώνοντας το 1-0. Στην τελευταία καλή προσπάθεια των παικτών του Κώστα Τσάνα, ο Σταφυλίδης δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, καθώς ο Ιωάννου του είπε “όχι”.

Ο Γιάννης Γιαννιώτας, ως ο μοναδικός διεθνής του Άρη με τη φανέλα της Εθνικής Ελπίδων, πρόσθεσε μία ακόμα καλή συμμετοχή στο ενεργητικό του, και πλέον τίθεται στη διάθεση του Μάκη Κατσαβάκη για την εκτός έδρας αναμέτρηση της Κυριακής εναντίον της ΑΕΚ για την 3η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο 19χρονος επιθετικός αναμένεται να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη αργά σήμερα το βράδυ.

ΕΛΛΑΔΑ: Γιαννιώτης, Ποτουρίδης, Μπουγαϊδης, Λαγός, Μπάλλας, Γιαννιώτας, Κουρμπέλης, Κατίδης (73′ Μπακασέτας), Σταφυλίδης, Φουρλάνος (Πέλκας), Διαμαντάκος (60′ Βέλλιος)

ΚΥΠΡΟΣ: Ιωάννου, Δημητρίου, Οικονόμου, Περικλέους (37′ Δημοσθένους), Οικονομίδης (70′ Πιττάρας), Σωτηρίου, Ευσταθίου, Αντωνιάδης, Αρτιματάς, Ενγκλέζου, Φυλακτού (63′ Σάββα)

To Top