Ξηλώνουν περίπτερα στη Θεσσαλονίκη!

Στην αποξήλωση επτά περιπτέρων στο κέντρο της πόλης, τα οποία παρέμεναν εγκαταλειμμένα για πάνω από δύο χρόνια, προχώρησαν συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Με την απομάκρυνσή τους απελευθερώθηκαν τα πεζοδρόμια, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις των πεζών.

Η απομάκρυνσή τους κρίθηκε επιβεβλημένη από τον δήμο, τόσο για την αισθητική και λειτουργική όχληση που δημιουργούσαν όσο και για τη δημόσια υγεία, καθώς οι χώροι είχαν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης. Συγκεκριμένα, τα συνεργεία της υπηρεσίας Ανακύκλωσης και Καθαριότητας αποξήλωσαν τα περίπτερα που βρίσκονταν στις οδούς: Καυδιανού 17, Προνοίας 17, Μοναστηρίου 155-157, Π. Μελά 38, Αγίας Σοφίας 29, Αγγελάκη 3-5, Αβδελά & Αγ. Σοφίας 66.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Μακεδονία, το επόμενο διάστημα οι αρμόδιες επιτροπές Ποιότητας Ζωής και Περιπτέρων αναμένεται να συνεδριάσουν για να αποφασιστεί η αναγκαία μετακίνηση αρκετών περιπτέρων σε κομβικά σημεία της πόλης, τα οποία δεν είναι λειτουργικά για την εξυπηρέτηση των πολιτών. «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να επιτύχουμε ομοιομορφία στην πόλη, προκειμένου οι χώροι αυτοί να είναι λειτουργικοί και να μην προσβάλλουν την αισθητική», ανέφερε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Χασδάι Καπόν και πρόσθεσε ότι οι αποξηλώσεις των εγκαταλειμμένων περιπτέρων θα συνεχιστούν με γρήγορους ρυθμούς. Επιπλέον, όπως είπε, ο δήμος σκοπεύει να βάλει τάξη στο σύνολο των περιπτέρων που λειτουργούν, καθορίζοντας συγκεκριμένες θέσεις, τις οποίες θα υποδείξει χωροταξική μελέτη που θα εκπονηθεί το επόμενο διάστημα.

Σήμερα στον δήμο Θεσσαλονίκης λειτουργούν συνολικά 500 περίπτερα, ενώ δεκάδες ήταν αυτά που έκλεισαν τα τελευταία δύο χρόνια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των περιπτερούχων Θεσσαλονίκης Κώστα Ιακώβου, ο αριθμός όσων έκλεισαν δεν μπορεί να εξακριβωθεί, καθώς πολλά επαναλειτουργούν για ένα μικρό χρονικό διάστημα και μετά κατεβάζουν ρολά.

Πηγή: thestival.gr

To Top