ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξόρκισε τα δίχτυα! Το ιστορικό γκολ του Φαμπιάνο που κυνηγούσε από το… 2016 (video)

Ο Φαμπιάνο όχι άδικα αναδείχθηκε χθες πολυτιμότερος παίκτης του Άρη στην τελευταία νίκη της χρονιάς κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Άψογος αμυντικά. Έκανε το καλύτερο φινάλε για τον ίδιο και τον Άρη. Ήταν αυτός που έδωσε το σύνθημα της νίκης, πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, το οποίο το ζητούσε όλη τη χρονιά. ‘Η για να ακριβολογούμε από το… 2016!

Το πρώτο γκολ για τον Βραζιλιάνο με τη φανέλα του Άρη έμελλε να είναι και ιστορικό. Ο Φαμπιάνο Λέισμαν “κουβαλάει” αρκετές σελίδες ποδοσφαιρικής ιστορίας στην καριέρα του, μια από αυτές, όμως μοιάζει απίστευτη… Πρόκειται για μια ποδοσφαιρική-ανθρώπινη ιστορία που διαδραματίστηκε το 2016 και την “κουβαλάει” μαζί του, μια ολόκληρη ζωή…

Το γκολ και το κοντράστ

Ίσως είναι το μεγαλύτερο “παράσημο” της καριέρας του, σε ένα απόλυτο κοντράστ, ανάμεσα στον παράδεισο και την κόλαση… Νοέμβριος του 2016, η ομάδα του Φαμπιάνο, η Παλμέιρας αντιμετωπίζει την Σαπεκοένσε. Ο Βραζιλιάνος στόπερ, με μια μοναδικής έμπνευσης ενέργεια πετυχαίνει το γκολ, ένα γκολ που χάρισε τον τίτλο στην ομάδα του με σκορ 1-0 κόντρα στην Σαπεκοένσε…

Ήταν 27 Νοεμβρίου του 2016, κόντρα σ’ έναν από τους καλύτερους φίλους του, τον γκολκίπερ Ντανίλο. Το παιχνίδι της μοίρας σκληρό… Δυο μέρες αργότερα η πτήση που θα μετέφερε την Σαπεκοένσε στο Μεντεγίν για το παιχνίδι κόντρα στη Νασιονάλ δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό της, σε μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές τραγωδίες που σχετίζονται με τον αθλητισμό.

Ο Φαμπιάνο έχασε τον φίλο του Ντανίλο και αρκετούς άλλους με τους οποίους συνυπήρξε… “Είχα μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές στην καριέρα μου βοηθώντας την ομάδα μου να κατακτήσει τον τίτλο και λίγες ώρες αργότερα μια από τις πιο δυσάρεστες όταν έμαθα για το δυστύχημα. Όταν μάλιστα πληροφορήθηκα ότι ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ο καλός μου φίλος ο Ντανίλο κατέρρευσα. Θα με σημαδεύει για μια ζωή το ότι σκόραρα το τελευταίο γκολ που δέχτηκε ο Ντανίλο” σχολίασε με πίκρα.

Τι έλεγε τον Απρίλιο

Τον περασμένο Απρίλιο, με αφορμή τη νίκη του Άρη επί της ΑΕΚ μίλησε σε Βραζιλιάνικο μέσο και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε κείνο το γκολ που ήθελε να… ξορκίσει. Όπως είπε: “Θυμάμαι παιχνίδι, μ’ εκείνο το γκολ, στο οποίο γίναμε πρωταθλητές Βραζιλίας,  μπορώ να το περιγράψω ως το πιο σημαντικό της καριέρας μου. Ήταν ιδιαίτερο που ήμουν απέναντι στην Σαπεκοένσε, την ομάδα που με έφερε στην ποδοσφαιρική σκηνή της Βραζιλίας. Το να πετύχω ένα γκολ τίτλου σε έναν σύλλογο όπως η Παλμέιρας, με παθιασμένο κόσμο, με κάνει να μένω στην ιστορία και δεν το σβήνει κανείς”.

To 5o γκολ και η αφιέρωση

Χθες πέτυχε το 5ο του γκολ. Αμυντικός είναι άλλωστε ο άνθρωπος. Δεν παρέλειψε έντονα συναισθηματικά φορτισμένος να το κάνει ειδική αναφορά. «Ήταν το πρώτο μου γκολ μετά εκείνο το τραγικό συμβάν. Ήταν πολύ δύσκολο τότε αυτό που ζήσαμε, έχω ιστορία στην ομάδα όπου αγωνίστηκα για αρκετά χρόνια και την είχα βοηθήσει να ανέβει από την τρίτη κατηγορία. Έχασα τότε πολλούς φίλους» είπε και πρόσθεσε: «Ναι θέλω εκεί να το αφιερώσω στην ομάδα, έχω πολλούς φίλους και συνεχίζω να βοηθάω την ομάδα. Επίσης αφιερώνω το γκολ στην οικογένεια μου αλλά και τους φιλάθλους του Άρη που με στήριξαν όπως και την ομάδα στις δύσκολες στιγμές.

Δείτε το γκολ του το 2016:

To Top