ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Οδηγίες και συμβουλές του Μάντζιου σε Ματέο Γκαρσία για να “ξεμπλοκάρει”

Ο Άκης Μάντζιος προσπαθεί να “ξεμπλοκάρει” αγωνιστικά τον Ματέο Γκαρσία, γι αυτό και στην χθεσινή προπόνηση, είχε και νέο τετ-α-τετ μαζί του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο προπονητής του Άρη ρίχνει το βάρος στον Αργεντινό και επιζητά τις κατ΄ιδίαν συναντήσεις μαζί του. Το κεφάλαιο Ματέο Γκαρσία είναι σημαντικό για τους “κιτρινόμαυρους”, καθώς πρόκειται για μία προσθήκη που έγινε με σκοπό να ανέβει επίπεδο αγωνιστικά η ομάδα.

Ο ίδιος δείχνει να μην μπορεί ακόμα να ξεδιπλώσει στον αγωνιστικό χώρο, όλα όσα θέλει, καθώς τον κυριεύει το άγχος του να αποδείξει από νωρίς πολλά πράγματα και να δικαιολογήσει την τεράστια προσπάθεια του Άρη να τον φέρει και πάλι στην Θεσσαλονίκη, καταβάλλοντας ένα ποσό που τον καθιστά ανάμεσα στις ακριβότερες μεταγραφές του συλλόγου.

Είχε μία δύσκολη χρονιά πέρσι στο Βελιγράδι, με λίγες συμμετοχές και έντονη αμφισβήτηση για μεγάλο διάστημα, ωστόσο φαίνεται πλέον ότι είναι πιο ώριμος. Το δείχνει καθημερινά στον τρόπο με τον οποίο προπονείται, όμως στα επίσημα ματς, με εξαίρεση ένα ημίχρονο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, δεν έχει καταφέρει να κάνει την διαφορά επιθετικά για την ομάδα του.

Δεν έχει την εκρηκτικότητα που είχε στην πρώτη του θητεία στον πάγκο του Άρη, του λείπει η εμπιστοσύνη στον εαυτό του, γι αυτό και δεν έχει καθαρό μυαλό σε πολλές επιθετικές του προσπάθειες.

Ο προπονητής του Άρη για μία ακόμα του τόνισε χθες, αυτό που τόσο καιρό προσπαθεί να πετύχει. Να απλοποιήσει το παιχνίδι του ο Ματέο Γκαρσία…

Ο Άκης Μάντζιος ζήτησε από τον 24χρονο επιθετικό να αναλαμβάνει περισσότερες πρωτοβουλίες, να κινείται στους κενούς χώρους ακόμα και χωρίς την μπάλα στα πόδια του και να προσπαθεί να έχει πάντα στο μυαλό του ως προτεραιότητα την πάσα σε συμπαίκτη και όχι την ατομική ενέργεια. Παράλληλα, να αποβάλλει το άγχος, να πιστέψει περισσότερο στις δυνατότητές του, γιατί από την πλευρά του ίδιου αλλά και της διοίκησης η εμπιστοσύνη είναι μεγάλη…

To Top