ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οικογένεια Πογκμπά: O Φλορεντίν που θέλει ο Άρης, ο Πολ και ο Ματίας

Ο Φλορεντίν Πογκμπά που ενδιαφέρει τον Άρη, είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία γιος της οικογένειας του σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πρωταθλητή κόσμου, Πολ Πογκμπά.

Σε αντίθεση με τον αδερφό του, παρότι έχει γαλλικό διαβατήριο και έπαιξε στις μικρές ομάδες της Εθνικής Γαλλία, επέλεξε τη γενέτειρά τους, Γουϊνέα. Μάλιστα έχει αγωνιστεί και σε 20 ματς.

Η κληρωτίδα στην Νιόν σκάρωσε ένα κρύο αστείο στην φαμίλια, αφού έφερε την Σεντ Ετιέν στον δρόμο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους 32 του Europa League το 2017!

Τι σήμαινε αυτό σε απλά ελληνικά; Πως ο «πολύς» Πολ Πογκμπά είχε τεθεί αντιμέτωπος με τον αδερφό του Φλορεντίν, για τον οποίο ενδιαφέρεται τώρα ο Άρης.

Η ομάδα του ΠολΠογκμπά είχε νικήσει 3-0 στην Αγγλία και επικράτησε 1-0 και στην Γαλλία, χάρη σε τέρμα του Χένριχ Μχιταριάν στο 16′.

Ο δεύτερος σε ηλικία αδερφός, καθώς ο Πολ είναι ο μικρότερος, ο Ματίας προ ημερών έφαγε… άκυρο από ομάδα τρίτης κατηγορίας στην Γερμανία!

Ο Ματίας ήρθε αντιμέτωπος με το αντίθετο πρόβλημα σε μια τοπική γερμανική ομάδα, η οποία αποφάσισε να μην υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας μαζί του. Ο λόγος αφορά στο ότι, στις εργομετρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, ο Ματίας κρίθηκε πως ξεπέρασε κατά πολύ το επιτρεπόμενο όριο στα κιλά και θεωρήθηκε υπέρβαρος για τα δεδομένα του.

Το παράδοξο, ωστόσο, δεν είναι τόσο η αντίθεση μεταξύ των δύο αδερφών όσο το όνομα του συλλόγου που έδιωξε τον ποδοσφαιριστή. Η γερμανική ομάδα ονομάζεται KFC, όπως ακριβώς και η πασίγνωστη αλυσίδα παραγωγής και διανομής κοτόπουλων, και αγωνίζεται στην τρίτη τη τάξει εγχώρια κατηγορία. Συγκεκριμένα, το όνομά της KFC Ουέρντινγκεν και αφότου δοκίμασε τον 27χρονο Ματίας Πογκμπά, αποφάσισε να τον απορρίψει όχι λόγω της αγωνιστικής αξίας του, αλλά των… περίσσιων κιλών του.

«Ο Μάτιας έχει φύγει ήδη. Δεν θα ήταν σε θέση να βελτιώσει την ομάδα μας. Δεν είναι ακόμα σε αρκετά καλή φυσική κατάσταση. Ο Ματίας είναι ογκώδης άνθρωπος και έχει ένα καλό σώμα για τη θέση του “εννιαριού”. Αλλά εξακολουθεί να έχει πολλά κιλά γύρω από τους γοφούς» , ανέφερε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της ομάδας, Στέφαν Κράμερ.

Στο παρελθόν ο Ματίας Πογκμπά έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων στην Πεσκάρα και τη Σπάρτακ Ρότερνταμ, έχοντας αλλάξει κάμποσες ομάδες στη διάρκεια της καριέρας του. Παράλληλα, είναι διεθνής με την εθνική Γουινέας.

 

 

To Top