Οικονομίδης: “Δεν είναι ο πρώτος στόχος οι κούπες, αλλά να δίνει έτοιμους παίκτες”

Ο υπεύθυνος των ακαδημιών του Άρη, Κώστας Οικονομίδης μίλησε για τη φιλοσοφία που θα επικρατεί στα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Αναλυτικά όσα είπε στον “Αρένα”.

Αρχικά τόνισε:

«Δεν μπορώ να πω αν υπάρχει πρόοδος. Εξέλιξη σίγουρα υπάρχει. Έχουμε κάνει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ και το προπονητικό τιμ και μόλις πρόσφατα μας είπε η Σουπερλιγκ ότι θα αρχίσει το πρωτάθλημα Κ15. Το μέγιστο πρόβλημα αυτή την στιγμή είναι η ύπαρξη γηπέδων.  Δεν είναι μόνο διαδικαστικά αλλά και λειτουργικά προβλήματα. Μέχρι την Τρίτη θα έχει λυθεί το θέμα κατά πάσα πιθανότητα αλλιώς έχουμε και δεύτερο πλάνο. Μετά από αρκετά χρόνια οι ακαδημίες είναι ένα ενιαίο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Από το μικρότερο ποδοσφαιριστή μέχρι τον πρωτοκλασάτο της Κ20. Θα λειτουργήσουμε πλέον όπως επιβάλει το σύγχρονο ποδόσφαιρο»

Για την απόκτηση του Παναγιώτη Κοντοβά:

«Σίγουρα έχει προσόντα ο Κοντοβάς όπως έχουν και όλοι οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν φέτος. Όλες οι επιλογές γίνονται όχι απλά για να γεμίσουν το ρόστερ αλλά για να αγωνιστούν με την ανδρική ομάδα. Δεν είναι ο πρώτος στόχος το πόσες κούπες θα είχε μία ομάδα ακαδημιών αλλά να δίνει έτοιμους παίκτες στο ανδρικό»

Για την επαγγελματική ομάδα:

«Το πρώτο που μου αρέσει είναι τα λίγα λόγια και η πολύ δουλειά. Οι χαμηλοί τόνοι και η διάθεση για προσφορά ενώ και το γεγονός ότι ο Άρη κινείται σε εντελώς διαφορετική μεταγραφική πολιτική που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κόσμου»

To Top