Οικονομόπουλος: “Η αποβολή μας πείσμωσε, κάναμε κατάθεση ψυχής”

Διανύει την τέταρτη χρονιά του σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στον Άρη και δικαιολογημένα την αποκαλεί σαν ένα μεγάλο μάθημα ζωής. Ανήκει στη νέα γενιά παικτών που θα μας απασχολήσει στο μέλλον και έχει κερδίσει με το σπαθί του τη φανέλα του βασικού.

Ο Μπάμπης Οικονομόπουλος, μίλησε στο pamesports για το σπουδαίο «διπλό» στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, για τα κλάματα στα οποία ξέσπασε μετά το τέλος του αγώνα και για την αλλαγή σκυτάλης στα διοικητικά, με την επιστροφή του Λάμπρου Σκόρδα στην προεδρία της ομάδας. Αναφέρθηκε στην….  αγκαλιά που οδήγησε τους παίκτες στη μεγάλη αυτή νίκη, ενώ δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη και την αποβολή του Αγκάνθο. Το κυνηγητό με τον Πανθρακικό αλλά και τα δύο εναπομείναντα ματς, δεν έλειψαν από τις δηλώσεις του 22χρονου παίκτη.

Ατρόμητος – Άρης 0-1…. Μπάμπη θέλω να μου κάνεις ένα πρώτο σχόλιο για το παιχνίδι του Σαββάτου στο Περιστέρι και για το τελικό σκορ.

«Ήταν ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια της σεζόν, είχε τεράστια βαθμολογική σημασία για μας, κάναμε τεράστια προσπάθεια για να πάρουμε κάτι από το ματς αυτό και στο τέλος τα καταφέραμε. Ήταν ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που όλοι θα θυμούνται για πολύ καιρό».

Τι τίτλο θα έδινες στο ματς αυτό;

«Κατάθεση ψυχής».

Στο τέλος του αγώνα σε είδαμε με κάποιους άλλους παίκτες να ξεσπάτε σε κλάματα…

«Ήταν δάκρια χαράς. Το θέλαμε πολύ το παιχνίδι και ξέραμε πως αν χάναμε δεν θα υπήρχε γυρισμός. Ήταν ένα ξέσπασμα χαράς εκείνη τη στιγμή. Ξέραμε πως κάναμε ένα βήμα ακόμα για τη σωτηρία».

Από το 19’ μείνατε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Αγκάνθο. Θέλω να μου πεις εκείνη τη στιγμή τι σκέφτηκες όταν μείνατε με παίκτη λιγότερο.

«Στην αρχή μας κόπηκαν τα πόδια. Μόλις είδαμε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή παγώσαμε όλοι. Είπαμε πως αυτό ήταν…. Δεν θα υπήρχε ελπίδα για να πάρουμε κάτι από το παιχνίδι και ψυχολογικά διαλυθήκαμε».

Μετά τι έγινε και είδαμε αυτή την εικόνα; Σχεδόν δεν καταλάβαμε ότι παίζατε με παίκτη λιγότερο…

«Μόλις έφυγε για τα αποδυτήρια ο Νταβίντ, αγκαλιαστήκαμε όλοι οι παίκτες μεταξύ μας και είπαμε πως θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Η αγκαλιά αυτή μας έδωσε δύναμη. Είπαμε ‘μάγκες πάμε και ότι βγει΄.  Όσο περνούσαν τα λεπτά, βλέπαμε ότι παίζαμε καλά, είχαν λυθεί τα πόδια μας και αρχίσαμε να πιστεύουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Η αποβολή μας πείσμωσε περισσότερο και δεν το βάλαμε κάτω. Αυτό άλλωστε φάνηκε και από την εικόνα μας»

Στο ημίχρονο στα αποδυτήρια τι σας είπε ο Σούλης Παπαδόπουλος;

«Ο προπονητής δεν είπε κάτι διαφορετικό από αυτό που έλεγε όλη την εβδομάδα. Ότι δηλαδή μπορούμε να πάρουμε το ματς. Πίστευε πολύ σε μας, αναπτέρωσε το ηθικό μας και έλεγε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ήταν πολύ ήρεμος και ψύχραιμος, μας μετέδωσε αυτή την ηρεμία και αυτό φάνηκε και στο γήπεδο. Αν ήμασταν αγχωμένοι και χωρίς συγκέντρωση, τότε το ματς θα ήταν χαμένο από χέρι».

Ο Αγκάνθο πως ήταν;

«Ήταν πολύ χάλια ψυχολογικά. Ήταν εκνευρισμένος που άφησε την ομάδα με δέκα παίκτες και μόλις μπήκαμε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, προσπάθησε να μας εμψυχώσει και αυτός με τον τρόπο του».

Εσείς τι του είπατε μετά το παιχνίδι;

«Ήμασταν τόσο χαρούμενοι όλοι, που θέλαμε να τον κάνουμε να χαλαρώσει λίγο. Γι΄ αυτό του ευχόμασταν όλοι καλές διακοπές, αφού στα δυο εναπομείναντα ματς θα είναι τιμωρημένος».

Πριν από το παιχνίδι τι συζητούσατε με τους συμπαίκτες σου; Τι κλίμα υπήρχε;

«Ξέραμε πως αν παίξουμε συγκεντρωμένα και ήρεμα δεν θα είχαμε πρόβλημα. Αν και η αποβολή μας αποσυντόνισε για λίγα λεπτά, μετά δείξαμε το πρόσωπο που θέλαμε. Γνωρίζαμε πως αν ήμασταν και λίγο τυχεροί, όλα θα πήγαιναν καλά».

Τον Ατρόμητο πως τον είδες σαν ομάδα; Ήταν όπως τον περίμενες;

«Δεν θεωρώ πως ο Ατρόμητος ήταν κακός. Και μάλιστα δεν περίμενα και τόσες αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους. Απλά η δική μας απόδοση ήταν καλύτερη και έκανε τον Ατρόμητο να μην μπορεί να κάνει το παιχνίδι που ήθελε. Αν εξαιρέσουμε το πρόβλημα στο γκολ, ο αντίπαλος έπαιξε πολύ καλά, οι παίκτες κρατούσαν τη μπάλα, έβγαιναν μπροστά, είχαν την κατοχή. Δεν είχαν απλά το γκολ. Ο Ατρόμητος είναι τέταρτος στη βαθμολογία, είναι μία πολύ καλή ομάδα, έχει έμπειρους παίκτες και δεν είναι σωστό να αποδοκιμάζεται».

Θέλω να μου κάνεις ένα σχόλιο για την αλλαγή σκυτάλης στα διοικητικά της ομάδας και την επιστροφή του Λάμπρου Σκόρδα στην προεδρία του Άρη.

«Φέτος είναι η τρίτη φορά που γίνεται αλλαγή στα διοικητικά της ομάδας και πέμπτη φορά που αλλάζουμε προπονητή. Το μόνο που μπορώ να πω γι΄ αυτές τις αλλαγές, είναι πως έχουν φέρει στην ομάδα πολλά σκαμπανεβάσματα και θεωρώ πως κάποια στιγμή θα πρέπει όλα αυτά να τελειώσουν, ώστε ο Άρης να βρει την ηρεμία και την σταθερότητα που χρειάζεται. Μακάρι όταν τελειώσει το πρωτάθλημα και μείνει η ομάδα στην κατηγορία, να γίνει μία σοβαρή συζήτηση με τη νέα διοίκηση και όλοι μαζί τη νέα χρονιά να ξεκινήσουμε με τις καλύτερες προδιαγραφές για τον Άρη. Η ομάδα πρέπει επιτέλους να αποκτήσει τη χαμένη ηρεμία της, τόσο στα διοικητικά θέματα όσο και στο θέμα του προπονητή».

Είσαι ένας από τους νεαρούς παίκτες που παίζουνε φέτος στον Άρη. Πόσο δύσκολο είναι για ένα παιδί 22 χρονών να βιώνει όλη αυτή την πίεση και όλο αυτό το άγχος για την παραμονή στη Σούπερ λίγκα;

«Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο να παίζεις σε μία ομάδα, με την οποία έζησες τις μεγάλες ευρωπαϊκές στιγμές κόντρα σε Μάντσεστερ Σίτυ και Ατλέτικο Μαδρίτης και τώρα ξαφνικά να καλείσαι να παλέψεις για τη σωτηρία της και την παραμονή της στην κατηγορία. Είναι πολύ δύσκολο και άδικο…. Ωστόσο είναι μία χρονιά μέσα από την οποία θα βγούμε όλοι πιο δυνατοί και πιο έτοιμοι για τη συνέχεια.  Φετινή σεζόν είναι ένα μάθημα για όλους. Δοκιμάζεις τον εαυτό σου και τις αντοχές σου, βλέπεις ποιες είναι οι δυνατότητές σου και ανάλογα πορεύεσαι στο μέλλον. Όλοι θα βγούμε πιο ώριμοι στο τέλος του πρωταθλήματος».

Να υποθέσω πως όταν ήσουν πιο μικρός, φανταζόσουν αλλιώς τα πράγματα όταν θα γινόσουν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής… Άλλες εποχές, άλλα λεφτά, άλλες συνθήκες.

«Η αλήθεια είναι πως τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο όταν ξεκινάς το ποδόσφαιρο – τουλάχιστον έτσι έγινε με εμένα – δεν το ξεκινάς για τα λεφτά και τη δόξα. Το ξεκινάς επειδή το αγαπάς σαν χόμπι, επειδή νιώθεις καλά με τη μπάλα στα πόδια και σου δίνει χαρά όλο αυτό που βιώνεις για 90λεπτά. Οπότε δεν με επηρεάζει η τωρινή κατάσταση, Σίγουρα με προβληματίζει, αλλά δεν με αποθαρρύνει».

Απομένουν δύο παιχνίδια, με Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθη. Τι να περιμένουμε;

«Πάμε για το 2Χ2. Κοιτάμε πρώτα το ματς της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης στην έδρα μας και μετά το παιχνίδι στη Ξάνθη. Ένα βήμα κάθε φορά. Κάναμε αυτό που έπρεπε στον Ατρόμητο και τώρα κάνουμε αυτό που πρέπει στα δύο εναπομείναντα  ματς».

Τη χθεσινή νίκη του Πανθρακικού πως την υποδέχτηκες;

«Σίγουρα ξενερώσαμε. Άλλο να έχεις δύο ομάδες από κάτω σου και άλλο μία. Δυστυχώς με τη νίκη αυτή του Πανθρακικού, η παραμονή μας στην κατηγορία δεν εξαρτάται πλέον μόνο από εμάς».

Τέλος, θέλω να μου κάνεις ένα σχόλιο για την φετινή παρουσία του κόσμου, που δείχνει να είναι πιο υπομονετικός από άλλες χρονιές.

«Οι φίλαθλοι φέτος έχουν καταλάβει τις δυσκολίες που υπάρχουν και την τεράστια προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας. Ξέρω πως έχουν πικραθεί πολύ φέτος, αφού θέλουν η ομάδα τους να κερδίζει. Ωστόσο παραμένουν δίπλα μας και μας βοηθάνε. Είναι απόλυτα δικαιολογημένοι όταν κάποιες φορές φωνάζουν και αποδοκιμάζουν την ομάδα. Ξέρουν όμως πως εμείς πιο πολύ από όλους θέλουμε να κερδίζουμε. Δεν το θέλουν μόνο αυτοί. Πάντως φέτος ο κόσμος βοήθησε όσο μπορούσε».

To Top