ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι Έλληνες και ο… φευγάτος που βγήκαν μπροστά και το «πρέπει» των μεγάλων

Πάθος, καρδιά, ενέργεια, σκληράδα αλλά και η… αίσθηση του Παλέ αποτέλεσαν τους καθοριστικούς παράγοντες για να πάρει ο Άρης μια πολύ σημαντική, περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους, νίκη απέναντι στον Ηρακλή.

Τα παραπάνω στοιχεία ο Άρης τα είδε να αντικατοπτρίζονται στα πρόσωπα κυρίως των Γιάννη Κουζέλογλου και Διαμαντή Σλαφτσάκη. Ο πρώτος, ο οποίος αναδείχθηκε MPV του αγώνα, έκανε τα… πάντα στο παρκέ, σε άμυνα και επίθεση. Μάρκαρε δυνατά, έκοβε, έτρεχε, έριχνε το κορμί του στο παρκέ, κάρφωνε. Ο δεύτερος δεν έπαιξε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο η παρουσία του αποδείχθηκε κομβική. Βρέθηκε στο γήπεδο για 15’ και έδωσε τρομερή ψυχική και αγωνιστική δύναμη στην ομάδα, ενώ το… τρελό και τυχερό τρίποντο που σημείωσε στο τέλος της τρίτης περιόδου για το 61-66 ήταν καθοριστικότατο για την ανατροπή.

Μαζί με τους προαναφερθέντες και ο Δημήτρης Φλιώνης, ο οποίος βοήθησε ιδιαίτερα στο οργανωτικό κομμάτι. Μοίρασε 5 ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα, κέρδισε 7 φάουλ (τα περισσότερα από κάθε συμπαίκτη του) και δεν έκανε για ακόμα ένα παιχνίδι κανένα λάθος στα 26’ συμμετοχής του.

Φυσικά, βασικός συντελεστής της νίκης ήταν ο… φευγάτος πριν μερικές εβδομάδες Κουίντον ΝτεΚόζι. Ο Αμερικανός φόργουορντ, ο οποίος βρέθηκε με το… ένα πόδι εκτός ομάδας, ήταν καταλύτης στην επίθεση του Άρη. Βγάζοντας ενέργεια, αγωνιστικό θράσος και τσαμπουκά έχτισε αυτοπεποίθηση κατά τη διάρκεια του αγώνα με αποτέλεσμα να πιστέψει στον εαυτό του και να τελειώσει το παιχνίδι με 20 πόντους, εκ των οποίων 4/4 τρίποντα και ένα “in your face” κάρφωμα με τα δύο χέρια στον Καββαδά!

Σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Δημήτρη Χαριτόπουλου στο πρώτο ημίχρονο (6 πόντοι σε 7’), ο οποίος έδειξε πως άξιζε και περισσότερο χρόνο μέσα στο παρκέ. Ο Γιάννης Σιδηροηλίας έκανε το φετινό του ντεμπούτο χωρίς να καταγράψει αριθμούς στην στατιστική του, αλλά έδωσε πράγματα στην άμυνα στα μόλις 4’.

Από εκεί και έπειτα οι υπόλοιποι ξένοι του Άρη και κυρίως οι Μάριο Τσάλμερς, Τζαμάλ Σούλερ και Βλαντιμίρ Ντραγκίτσεβιτς κινήθηκαν ξανά σε… ρηχά νερά. Είναι γεγονός πως χωρίς την παρουσία τους στην πεντάδα ο Άρης γύρισε από το -12, όπως επίσης είναι γεγονός πως με αυτούς στο αρχικό σχήμα οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν το 14-0 στο ξεκίνημα, αλλά χωρίς να δώσουν κάτι παραπάνω στην πορεία της αναμέτρησης.

Στα τρία επίσημα παιχνίδια της ομάδας οι εμφανίσεις τους δεν ικανοποιούν και δεν φτάνουν στο βαθμό του επιθυμητού. Και οι ίδιοι θέλουν και πρέπει να κάνουν το βήμα μπροστά για να ηγηθούν της ομάδας. Και η αλήθεια είναι πως ο Σάββας Καμπερίδης περιμένει (πολλά) περισσότερα. Όπως και η διοίκηση εξάλλου που βλέπει τα πιο ακριβά συμβόλαια της ομάδας να μην αποδίδουν προς το παρόν τα προσδοκώμενα στο παρκέ.

Σε κάθε περίπτωση τα χαμόγελα επέστρεψαν στον Άρη και είναι στα χέρια όλων αλλά και του καθενός ξεχωριστά για διαρκή βελτίωση σε όλους τους τομείς και ανάλογη συνέχεια…

 

To Top