Οι ένορκοι δεν κατέληξαν σε απόφαση στη δίκη του Γκιγκς

Η δίκη του Ράιαν Γκιγκς ολοκληρώθηκε χωρίς ετυμηγορία. Η σύσκεψη των ενόρκων διήρκεσε συνολικά 22 ώρες και 59 λεπτά μέχρι να ενημερώσουν το δικαστή ότι δεν πρόκειται να καταλήξουν σε απόφαση, όσος χρόνος κι αν τους δοθεί επιπλέον.

Ο άλλοτε θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του ποδοσφαίρου στο Νησί κατηγορείται ότι βιαιοπράγησε εις βάρος της πρώην συντρόφου του, Κέιτ Γκρέβιλ, και της αδερφής της, Έμα, κατά τη διάρκεια ενός καυγά στο σπίτι του τον Νοέμβριο του 2020. Ο 48χρονος βετεράνος κατηγορείται για κακοποιητική σχέση με την Γκρέβιλ από το 2017 μέχρι το 2020.

Η εκδίκαση διήρκεσε δώδεκα ημέρες με τον Γκιγκς να αρνείται τις κατηγορίες. Το πάνελ των δώδεκα ενόρκων άρχισε τη σύσκεψη για την ετυμηγορία την Τρίτη 23 Αυγούστου, ωστόσο έπειτα από δύο ημέρες ένα άτομο απηλλάγη των καθηκόντων του λόγω ασθένειας, με συνέπεια να απομείνουν επτά γυναίκες και τέσσερις άντρες ένορκοι.

Η δικαστής Χίλαρι Μέινλι τους είχε ζητήσει να καταλήξουν ομόφωνα σε απόφαση, κάτι που δεν συνέβη. Στη συνέχεια τους ζήτησε ισχυρή πλειοψηφία 10-1, όμως ούτε αυτό κατέστη δυνατό, με συνέπεια η δίκη να ολοκληρωθεί χωρίς ετυμηγορία.

Τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί αν επαναληφθεί η δίκη και αν συμβεί όντως κάτι τέτοιο, η πιο κοντινή ημερομηνία θα είναι η 5η Ιουνίου του 2023.

To Top