Οι αλλαγές Καλαϊτζίδη στη φιλοσοφία και το αγωνιστικό πλάνο του Άρη…

Είναι ανούσιο να συγκρίνεις ένα παιχνίδι επιπέδου Γ΄Εθνικής με ένα αντίστοιχο Σούπερ Λιγκ, ωστόσο ο χθεσινός Άρης δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα της περασμένης χρονιάς. Αυτό που άλλαξε άρδην και χρίζει ιδιαίτερης μνείας είναι η αγωνιστική του φιλοσοφία.

Γνωρίζοντας εξ αρχής ότι στη συγκεκριμένη κατηγορία ο Άρης θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα με τις αντίπαλες κλειστές άμυνες διαφοροποίησε την αγωνιστική του νοοτροπία και έδειξε στο πρώτο του “τεστ” ότι μπορεί σε αυτό το επίπεδο να βρει λύσεις σε παιχνίδι κατοχής.

Πέρα από την εξαιρετική λειτουργία στις στημένες φάσεις, αποτέλεσμα ουσιαστικής δουλειάς στην προετοιμασία, οι πολλές εναλλαγές πασών σε μικρούς χώρους, ώστε να δημιουργούνται κενά στην αντίπαλη άμυνα ήταν η διαφοροποίηση του χθεσινού Άρη σε σύγκριση με τον περσινό. Επιθέσεις κυρίως από τον άξονα και επί ελαχίστων περιπτώσεων από τα άκρα.

Πάνω από όλα, ο χθεσινός Άρης είχε καθαρό μυαλό. Δεν παρασύρθηκε από σκληρά μαρκαρίσματα των φιλοξενούμενων, μένοντας πιστός και συγκεντρωμένος στο αγωνιστικό του πλάνο, ενώ απέφυγε αβίαστα λάθη στη μεταφορά μπάλας.

To Top