ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι αλλαγές στο Finacial Fair Play τονίζουν την ανάγκη ευρύτερης στήριξης από τον κόσμο του Άρη

Πριν λίγες μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας νέοι κανόνες του εξελιγμένου Financial Fair Play, οι οποίοι εγκρίθηκαν από την Εκτελεστική Επιτροπή.

Η σημαντικότερη τροποποίηση αφορά το εξής: Μπαίνει πλαφόν εξόδων σε ότι αφορά τους μισθούς, τις μεταγραφές και τις προμήθειες των ατζέντηδων που δεν θα μπορεί να ξεπερνά σε ετήσιο επίπεδο το 70% των εσόδων κάθε συλλόγου. Τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας θα πραγματοποιούν τακτικούς ελέγχους και σε περίπτωση παραβάσεων οι ποινές θα είναι ίδιες με τις ισχύουσες.

Με πιο απλά λόγια ο μεγαλομέτοχος μιας ΠΑΕ δεν θα έχει το δικαίωμα να κάνει χωρίς “όριο” αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ενώ θα διαθέτει μέχρι το 70% των εσόδων του για μισθούς, συμβόλαια και μεταγραφές.

Στην προκειμένη περίπτωση σε ότι αφορά τον Άρη, καταγράφεται η ανάγκη αύξησης των εσόδων σε όλα τα επίπεδα με κομβικό σημείο την ευρύτερη στήριξη του κόσμου μέσα από κυρίως από τα εισιτήρια διαρκείας, τα οποία μπορούν να δώσουν ένα “μαξιλάρι” σημαντικό στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Παράλληλα, η κάθε ΠΑΕ, όπως και ο Άρης καλούνται να αυξήσουν τις πηγές των εσόδων τους μέσα κυρίως από την εμπορική χρήση (πέρα από τα εισιτήρια και τα διαρκείας), ώστε να υπάρχει ένα στήριγμα. Ειδικά μάλιστα σε μια όπως ο ΠΑΕ Άρης που κλήθηκε να πληρώνει έξτρα απαιτήσεις μέσα από τις πολλές παλιές “αμαρτίες”.

To Top