ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι αλλαγές του Μάντζιου έφεραν την (μερική) ανατροπή στο Περιστέρι…

Την απόλυτη… επιτυχία είχαν οι αλλαγές του Άκη Μάντζιου στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες που ο Άρης έμεινε όρθιος, απέναντι σε μία από τις εχθρικότερες διαιτησίες των τελευταίων χρόνων.

Η πρώτη αλλαγή ήταν σαφέστατα αναγκαστική και έγινε στο πρώτο ημίχρονο. Η πέρα ως πέρα άδικη αποβολή του Ροζ, δεν άφηνε περιθώρια στον προπονητή του Άρη, που επέλεξε να “θυσιάσει” τον Γκάμα, για να περάσει στο ματς τον Μπεναλουάν. Ο Πορτογάλος ήταν η προφανής επιλογή, καθώς έχει επιβαρυνθεί αρκετά το τελευταίο διάστημα και έδειχνε ότι χρειαζόταν μερικές “ανάσες”.

Στο β΄ημίχρονο, έπειτα από το 2-0 του Ατρόμητου στο 51΄, λίγα λεπτά μετά στο 59΄, κάνει διπλή αλλαγή με τους Σιαντέ Σίλβα και Έργκους Κάτσε να παίρνουν τις θέσεις των Ματέο Γκαρσία και Κριστιάν Γκάνεα. Ο πρώτος έκλεψε την μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή, έκανε μία πολύ ωραία κίνηση και γύρισε στο πέναλτι, εκεί που ο δεύτερος πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Άρη, δίνοντας το σύνθημα για την αντεπίθεση!

Στο 76΄, ο Μάντζιος “φρεσκάρει” ακόμα περισσότερο την επίθεση του, με τους Μαντσίνι και Λόπεθ αντί των Μπερτόγλιο και Μάνου που είχαν κουραστεί. Κυνήγησε την ισοφάριση ο προπονητής του Άρη, γιατί η ομάδα του έδειχνε ότι μπορούσε. Στο 81΄, ο Σάσα παίζει το ένα-δύο με τον Μαντσίνι, ο οποίος γυρίζει ωραία στην μεγάλη περιοχή, ο Λόπεθ τράβηξε πάνω του δύο αμυντικούς και ο αμαρκάριστος Βραζιλιάνος έστειλε την μπάλα ανενόχλητος στα δίχτυα για το τελικό 2-2.

Οι κινήσεις του προπονητή του Άρη από τον πάγκο, είχαν για μία ακόμα φορά το απαιτούμενο αποτέλεσμα για τον ίδιο, παρότι δεν ήρθε ποτέ η ολική ανατροπή στην οποία πίστευε μέχρι το τέλος, τόσο ο ίδιος, όσο και οι ποδοσφαιριστές του…

 

 

To Top