Οι ανοιχτοί χώροι βολεύουν την Μπενεβέντο

Η Μπενεβέντο ήταν εξ αρχής το φαβορί για πρόκριση στον τελικό των play offs ανόδου και οι πιθανότητες είναι συντριπτικά με το μέρος της μετά τον αγώνα της Τρίτης.

Γράφει ο Λάμπρος Λυριτζής

Η νίκη με 2-1 επί της Τσιταντέλα στο Τομπολάτο της δίνει απόψε την δυνατότητα να προκριθεί με οποιαδήποτε ήττα με ένα γκολ διαφορά, αφού τα εκτός έδρας γκολ δεν έχουν ισχύ και σε περίπτωση ίδιου αριθμού επίτευξης τερμάτων προκρίνεται η ομάδα του Μπούκι διότι τερμάτισε σε καλύτερη θέση στην κανονική διάρκεια.

Η Τσιταντέλα λοιπόν χρειάζεται να κάνει την υπέρβαση απόψε. Και μοιάζει πολύ δύσκολο διότι πρόκειται για μία ομάδα που ως φιλοξενούμενη επέλεξε συντηρητική τακτική σε όλη την διάρκεια της σεζόν και οι 3 εκτός έδρας νίκες της ήταν όλες με σκορ 1-0! Ανέτρεψε βέβαια τα προγνωστικά και στα προημιτελικά, όταν και επικράτησε 2-1 της Σπέτσια στο Αλμπέρτο Πίκο αλλά εκεί επρόκειτο για αγώνα νοκ άουτ που ήθελε μόνο την νίκη. Απόψε λοιπόν η ομάδα του Βεντουράτο καλείται να ρισκάρει ουσιαστικά από το ξεκίνημα και να ψάξει νίκη με 2-0 ή 3-1 (αυτά είναι και τα πιο εφικτά σκορ πρόκρισης για τους φιλοξενούμενους αφού μετά πάμε σε 4-2, 5-3 κτλ.). Αυτό βολεύει ιδιαίτερα τους «μάγους» που όταν βρουν χώρους μπορούν να διαλύσουν τις αντίπαλες άμυνες χάρη στους ικανότατους ποδοσφαιριστές που διαθέτουν στην επιθετική γραμμή. Και αυτός είναι ο λόγος που πιστεύω ότι το Over 2.5 θα επιβεβαιωθεί και απόψε.

Η Βάαλβεϊκ βρίσκεται στα ημιτελικά των play offs ανόδου που αποτελούν ταυτόχρονα και play offs παραμονής για κάποιες ομάδες της Eredivisie. Για να φτάσει έως εδώ χρειάστηκε δύο ανατροπές. Η πρώτη ήταν επί της Νέιμεχεν στον πρώτο γύρο, όταν και ηττήθηκε 0-2 εκτός έδρας αλλά επικράτησε 3-0 εντός. Η δεύτερη ανατροπή ήταν επί των προγνωστικών. Διότι αντιμετώπισε την Εξέλσιορ που ήταν το φαβορί πριν την σέντρα των αγώνων. Επιβλήθηκε 2-1 εντός έδρας στο πρώτο παιχνίδι και πήρε ισοπαλία-πρόκριση εκτός έδρας στην ρεβάνς. Και στις δύο περιπτώσεις λοιπόν η ομάδα του Χριμ εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και σίγουρα μπορεί να το κάνει απόψε και απέναντι στην Γκόου Αχέντ Ιγκλς. Οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρόκριση στις λεπτομέρειες κόντρα στην Ντεν Μπος και γενικότερα από τον Απρίλιο και μετά έχουν χάσει την φόρμα τους. Στο διάστημα αυτό μάλιστα, και συγκεκριμένα στις 26 Απριλίου, η Βάαλβεϊκ συνέτριψε 4-1 την σημερινή αντίπαλό της εκτός έδρας!

Νιούπορτ και Τρανμίρ είχαν εκτός έδρας τις ρεβάνς στα ημιτελικά των play offs ανόδου στην League Two αλλά ήταν τελικά οι ομάδες που πήραν την πρόκριση στον τελικό του Γουέμπλεϊ, αποκλείοντας τις Μάνσιφιλντ και Φόρεστ Γκριν αντίστοιχα. Η Νιούπορτ προκρίθηκε στα πέναλτι έπειτα από δύο ισοπαλίες με την Μάνσφιλντ, η Τρανμίρ προκρίθηκε με εντός έδρας νίκη με 1-0 και εκτός έδρας ισοπαλία 1-1.

Οι δύο ομάδες έχουν αρκετά κοινά στοιχεία στο παιχνίδι τους και μπορεί κάποιος να πει ότι είναι και ισοδύναμες. Στην κανονική διάρκεια της σεζόν η Νιούπορτ επικράτησε 1-0 εκτός έδρας και στον δεύτερο γύρο ήρθαν ισόπαλες χωρίς σκορ. Αμφότερες δίνουν έμφαση στην άμυνα, με την Νιούπορτ να μετρά 5 λευκές ισοπαλίες στο φετινό πρωτάθλημα και την Τρανμίρ 6. Επιπλέον 11 παιχνίδια της Νιούπορτ είχαν μόλις ένα γκολ και αντίστοιχα 10 της Τρανμίρ. Μοιάζει τελικός που θα κριθεί στις λεπτομέρειες, στο ένα γκολ και για αυτό πιστεύω ότι αξίζει το ρίσκο στην ισοπαλία που οδηγεί στην παράταση. Σημειώνων πως η Νιούπορτ είχε 11 ισοπαλίες φέτος και η Τρανμίρ 13.

Τα καλύτερα προγνωστικά στοιχήματος στο foxbet.gr

 

To Top