ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι απαραίτητες ανάσες στο κέντρο και η ποιότητα του Ματίγια

Στο νικηφόρο ματς της Λεωφόρου για τον Άρη φώναξε «παρών» ξανά ο Χαβιέ Ματίγια, ο οποίος αγωνίστηκε για 32’ δίνοντας σημαντικές λύσεις στο χώρο του κέντρου και του δημιουργικού παιχνιδιού της ομάδας.

Λόγω τραυματισμων ο Ισπανός είχε μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για σχεδόν δύο μήνες. Την προηγούμενη εβδομάδα κόντρα στην ΑΕΚ έπαιξε μόλις για 5’, δίχως να προλάβει να βοηθήσει την ομάδα.  Στη Λεωφόρο ο Άκης Μάντζιος τον έριξε στο παιχνίδι στο 58’ (στη θέση του Τζέγκο) μαζί με τον Γκάνεα και αμφότεροι έδωσαν την ώθηση που χρειαζόταν ο Άρης για να πετύχει στη συνέχεια την ολική ανατροπή.

Μπορεί ο Ματίγια να μην είναι απόλυτα έτοιμος, όμως έδειξε πως η ποιότητά του στην ομάδα είναι απαραίτητη, όπως απαραίτητες είναι και οι ανάσες που χρειάζονται οι Σάσα και Τζέγκο, οι οποίοι παίζουν διαρκώς μαζί στις θέσεις των αμυντικών χαφ και συγκεκριμένα στα τελευταία εννέα σερί ματς.

Τα τρεξίματα και η ενέργεια των δύο «ξανθών» προσδίδουν στην ομάδα ταχύτητα, έκρηξη και υψηλά αντανακλαστικά, όμως αναμφίβολα ο Ματίγια έχει διαφορετικά αγωνιστικά στοιχεία, τα οποία έλειψαν από τον Άρη στο διάστημα της απουσίας του.

Σε συνδυασμό μάλιστα με την σταδιακή επιστροφή και του Κάτσε, ο Άκης Μάντζιος θα έχει ξανά στη διάθεσή του το… γνωστό κουαρτέτο για τον χώρο της μεσαίας γραμμής.

To Top