Οι αποφάσεις της FIBA για Μάιλς, Σκορδίλη, που στοχεύει ο Άρης και η αναγκαιότητα άρσης του απαγορευτικού!

Ο Άρης έχει τις υποχρεώσεις του στο άρθρο 99, αλλά η φυγή Αθηναίου αναδεικνύει ένα πρόβλημα που θα παρουσιαστεί την επόμενη χρονιά, αν δεν γίνουν οι συμφωνίες για την άρση του απαγορευτικού. Δεν θα υπάρχουν διαθέσιμοι παίκτες και αυτό καθιστά την άρση του απαγορευτικού της FIBA θέμα μείζονος σημασίας για την ΚΑΕ.

Σήμερα, ο Άρης έχει εξοφλημένες τις οφειλές προς Αντρέα Ματσόν και Ιβάν Πάουνιτς και η διοίκηση Αρβανίτη έχει έρθει σε συμφωνία διακανονισμού με τον Άντριου Μπετς, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη δώσει εντολή να αρθεί το δικό του αίτημα για απαγόρευση μεταγραφών.

Θέμα ημερών είναι να τεθεί σε εφαρμογή και η συμφωνία διακανονισμού με τον Μπράιαντ Ντάνστον, ο οποίος θα πληρωθεί με χρήματα της Αρμάνι από τη μεταγραφή του Αθηναίου. Στον Αμερικανό φόργουορντ – σέντερ είχαν επιδικαστεί 53.000 δολάρια και 15.500 ευρώ ήταν τα δικαστικά έξοδα.

Εκκρεμούν οι δύο γνωστές υποθέσεις, του Άαρον Μάιλς και του Γάιου Σκορδίλη. Στον Αμερικανό πλέι μέικερ και την εταιρεία που τον εκπροσωπεί έχουν επιδικαστεί 79.500 δολάρια (72.000+7.500), ενώ υπάρχουν και 10.735 ευρώ δικαστικά έξοδα. Στον Σκορδίλη έχουν επιδικαστεί 90.000 ευρώ και τα δικαστικά έξοδα είναι 15.250 ευρώ.

Για να μην μπερδεύεται ο κόσμος, αν θεωρηθεί και η υπόθεση Ντάνστον κλεισμένη, ο Άρης έχει να διαπραγματευτεί με Μάιλς και Σκορδίλη ένα ποσό ύψους 174.000 ευρώ. Βάσει των συμφωνιών που έχουν γίνει μέσω του άρθρου 99 και των δικαστικών αποφάσεων οι δύο παίκτες (ή η FIBA) θα πρέπει να αποδεχθούν “κούρεμα” 50% και αποπληρωμή του ποσού που θα προκύψει σε διάστημα τεσσάρων ετών.

Αυτό σημαίνει ότι στόχος του Άρη για τους δύο συγκεκριμένους παίκτες είναι να ρίξει την οφειλή στο ποσό των 87.000 ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Προς το παρόν οι παίκτες δεν το δέχονται αυτό και θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να πειστεί η FIBA πως μόνο αυτή η λύση υπάρχει για την καταβολή των οφειλομένων στους δύο αθλητές.

Το PRESSARIS σας παρουσιάζει τις δικαστικές αποφάσεις του FAT (FIBA Arbitral Tribunal) για:

– Τον Γάιο Σκορδίλη

– Τον Άαρον Μάιλς

 

To Top