Οι αποχές εισαγγελέων και δικηγόρων «πάνε πίσω» το άρθρο 99;

Ο Άρης έχει στις 9 Νοεμβρίου ένα κομβικής σημασίας δικαστήριο για την ίδια του την ύπαρξη, την επιβίωση. Οι κινητοποιήσεις, όμως εισαγγελέων και δικηγόρων, όπως όλα δείχνουν θα αναβάλλουν την εκδίκαση της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 18 Νοεμβρίου συνεχίζουν οι εισαγγελείς τις κινητοποιήσεις τους, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Η Ένωση, με ανακοίνωσή της, «καταγγέλλει την ανυποχώρητη στάση της κυβέρνησης και την επιμονή της για τη θεσμική μας απαξίωση και διαβεβαιώνει την ελληνική κοινωνία ότι δεν θα καμφθεί το φρόνημα των Ελλήνων εισαγγελέων από τη στάση της αυτή, αλλά θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για την πάταξη της κάθε εγκληματικότητας, που αφορά την οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας».

Παράλληλα, η ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κατά την έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε ομόφωνα:
«Την αποχή των Δικηγόρων της χώρας από τα καθήκοντά τους από την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 έως και την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012».

Υποθέσεις θα εκδικάζονται μόνο με ειδική άδεια.

Το πλαίσιο της χορήγησης αδειών έχει ως εξής:
Συμπλήρωση ορίου προσωρινής κράτησης
Κρατούμενοι (Ποινικά) – Αντιρρήσεις (Διοικητικά)
Παραγραφές-Προθεσμίες
Αναστολές πλειστηριασμών
Αιτήσεις Προσωρινών Διαταγών.

Είναι προφανές ότι στην περίπτωση του Άρης δεν υπάρχει θέμα, πλέον, προσωρινής διαταγής για να δοθεί άδεια συζήτησης της υπόθεσης, αλλά ακόμη και αυτό δεν μπορεί προς το παρόν να ειπωθεί με βεβαιότητα.

To Top