Παράδειγμα προς μίμηση ο Ασημακόπουλος και το εκρηκτικό ξεκίνημά του!

Στις 5 Σεπτεμβρίου ο Άρης αναχωρούσε για το Πράβετς της Βουλγαρίας. Στον αρχηγό του Άρη, Αντώνη Ασημακόπουλο έγινε ερώτηση σχετική με την ηλικία του. Αστειευόμενος ο 36χρονος φόργουορντ απάντησε “εγώ 28 χρονών είμαι, δεν αισθάνομαι ιδιαίτερα μεγάλος”. Μήπως έλεγε… αλήθεια; Η απόδοσή του και τα στατιστικά του αυτό δείχνουν!

Ο αρχηγός του Άρη δίνει το παράδειγμα προς μίμηση για όλους, όχι μόνο στους συμπαίκτες του φέτος στην ομάδα, αλλά και σε όλους τους αθλητές. Τα πρώτα τέσσερα παιχνίδια είναι ένα καλό πρώτο δείγμα για να κρίνει κανείς την απόδοση ενός παίκτη. Ο Ασημακόπουλος στα 36 του χρόνια είναι… εκρηκτικός! Έχει 12,3 πόντους και 9,3 ριμπάουντ μέσο όρο, βρίσκεται στο παρκέ περισσότερο από 31 λεπτά και σουτάρει με 43% έξω από τη γραμμή των 6,75μ. (6/14), ενώ μετράει ήδη δύο “νταμπλ νταμπλ”, δηλασή διψήφιο αριθμό πόντων και ριμπάουντ σε έναν αγώνα.

Την μέρα που αναχωρούσε ο Άρης για το Πράβετς είχε πει κι άλλα ο Ασημακόπουλος σχετικά με τα 36 χρόνια του: “Δεν έχω κανένα παράπονο γι’ αυτό.  Δεν το σκέφτομαι ποτέ αυτό. Έχω μάθει να μην κοιτάω τους αθλητές στην ταυτότητα τους παρά μόνο στην όρεξη και στη διάθεση για δουλειά και στο αποτέλεσμα που θα καταφέρουν σε μια ομάδα. Και καλό θα είναι ο κόσμος, οι δημοσιογράφοι και οι προπονητές να αποβάλουν το θέμα της ηλικίας από τους παίκτες. Να κοιτούν πόσο ορεξάτοι είναι να δουλέψουν”.

To Top