ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι αριθμοί αποδεικνύουν γιατί o Mατέο Γκαρσία είναι ο κορυφαίος όλων…

Μεταγραφή… λίρα εκατό! Ο Ματέο Γκαρσία έχει πάρει στις πλάτες του επιθετικά τον Άρη και τον οδηγεί σε… ασφαλή μονοπάτια, ως προς τον πρωταγωνιστικό ρόλο που θέλουν να έχουν φέτος οι «κιτρινόμαυροι», σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. 

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Δεν είναι μόνο ένας ακόμα ποδοσφαιριστής με πλούσιο πηγαίο ταλέντο. Έχει σηκώσει το βάρος της φανέλας που φορά και δείχνει ξεκάθαρα την ικανότητά του να «κουμαντάρει» το ταλέντο του, ώστε να είναι αποτελεσματικός στο έπακρο. Και οι αριθμοί μαρτυρούν ξεκάθαρα, πως στις πέντε πρώτες αγωνιστικές της Σούπερ Λιγκ (συν τον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα), είναι μακράν ο πολυτιμότερος παίκτης του φετινού Άρη, μέχρι στιγμής. Και έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης, για να φτάσει στο μάξιμουμ των πραγματικών του δυνατοτήτων.

Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ!

Μόλις 22 ετών και λίγων ημερών, ο Αργεντινός εξτρέμ του Άρη, αποδεικνύει πως η φετινή θα είναι η καλύτερη σεζόν της (μικρής βέβαια) επαγγελματικής του καριέρας, από πλευράς αποτελεσματικότητας. Μέχρι στιγμής έχει σκοράρει τέσσερα γκολ με τη φανέλα του Άρη. Έχει ισοφαρίσει τη δική του καλύτερη επίδοση, καθώς στην πρώτη του σεζόν με την Λας Πάλμας (2016/17), σκόραρε τον ίδιο αριθμό τερμάτων σε 23 συνολικά αναμετρήσεις.

Στον Άρη χρειάστηκε μόλις… έξι ματς για να το καταφέρει! Πέντε στο πρωτάθλημα και ένα στον θεσμό του Κυπέλλου. Για την ιστορία, με την Ινστιτούτο πρόλαβε κι έπαιξε σε μόλις 8 ματς (χωρίς γκολ-ασίστ), πριν πάρει τη μεταγραφή για την Ισπανία. Στον πρώτο εξάμηνο δανεισμό του έπαιξε σε 12 ματς με την Οσασούνα δίχως να σκοράρει, ενώ στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν, σκόραρε δύο φορές με την φανέλα της Αλκορκόν, σε 21 αγώνες.

ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ…

Η προσφορά του στο επιθετικό παιχνίδι του Άρη, δεν είναι μόνο τα συνολικά τέσσερα γκολ που έχει πετύχει και στις δύο διοργανώσεις. Έχει δώσει «έτοιμο» γκολ στον Νικολά Ντιγκινί για το 2-0 επί της ΑΕΛ στο Καυτανζόγλειο, ενώ έχει κερδίσει και δύο πέναλτι! Με την ταχύτητά του και την ποιότητά του, «ξεκλείδωσε» δύο φορές αντίπαλες άμυνας. Κέρδισε το πέναλτι κόντρα στον Λεβαδειακό με το οποίο ο Χαμζά Γιουνές άνοιξε το σκορ, ενώ το επανέλαβε και πάλι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, με τον Τυνήσιο και πάλι να το εκμεταλλεύεται, λύνοντας τον «γόρδιο δεσμό» απέναντι στους Αρκάδες, την περασμένη Κυριακή, στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ένα γκολ ανά τρεις τελικές προσπάθειες για τον Αργεντινό, που έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής σε 457 λεπτά πρωταθλήματος. Έχει μάλιστα και 16 κλεψίματα, δείγμα του ότι δεν αφήνει στην άκρη τα αμυντικά του καθήκοντα.

To Top