Οι αριθμοί της 5ης αγωνιστικής της Super League

Η 5η στροφή του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε με τον Άρη να επικρατεί του Ολυμπιακού, τον ΠΑΟΚ να κάνει γκέλα στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ και τις ΑΕΚ και Παναθηναϊκό να επικρατούν του Παναιτωλικού και του ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα.

Η Super League παρουσιάζει τους αριθμούς της 5ης αγωνιστικής:

Ο Γιώργος Μασούρας σημείωσε το τέταρτο του γκολ σε εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη και βρέθηκε στην δεύτερη θέση των σκόρερ του Ολυμπιακού εκεί. Ο Γιώργος Σιδέρης έχει σημειώσει πέντε γκολ απέναντι στον Άρη στην Θεσσαλονίκη και τέσσερα έχει ο Αλέκος Αλεξανδρής.

Συνολικά ο Γιώργος Μασούρας έχει σημειώσει 7 τέρματα εντός και εκτός έδρας απέναντι στον Άρη και πλέον οι Κιτρινόμαυροι είναι η ομάδα που έχει δεχθεί τις περισσότερες φορές τέρμα από εκείνον. Στη δεύτερη θέση των στόχων του είναι η ΑΕΛ με τον Αστέρα Τρίπολης που έχουν δεχθεί από 6 γκολ σε αγώνες Super League. Αυτή είναι η 35η φορά που σκόραρε σε ματς του Ολυμπιακού και στα προηγούμενα 34 είχε συνδυαστεί με νίκες των Ερυθρολεύκων.

Το γκολ του Γιώργου Μασούρα ήταν το 100ο που δέχθηκε για την Super League ο Κουέστα. Ο τερματοφύλακας του Άρη έχει αγωνιστεί σε 103 ματς πρωταθλήματος και ο μέσος όρος του είναι οριακά κάτω από ένα γκολ, καλύτερος από κάθε άλλο πρωτάθλημα που είχε αγωνιστεί μέχρι τώρα.

Το γκολ που σημείωσε ο Μουκουντί είναι το 1.300ο που σημειώνει η ομάδα της ΑΕΚ μακριά από την έδρα της. Ο ποδοσφαιριστής των Κιτρινόμαυρων συνδύασε το ντεμπούτο στην Super League με την επίτευξη τέρματος και παράλληλα με την είσοδο του σε μια επετειακή λίστα της ΑΕΚ.

Ο Οζέγκοβιτς του Βόλου σκόραρε και στο δεύτερο αγώνα του με την ομάδα της Μαγνησίας. Μετρά ήδη δύο γκολ στην αφετηρία του και θέλει να βαδίσει στα βήματα του Φαν Βέερτ, ο οποίος είχε βρει δίχτυα και στα τρία πρώτα παιχνίδια του με τον Βόλο την προηγούμενη σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ έπειτα από τέσσερις διαδοχικές νίκες απέναντι στον ΟΦΗ εντός και εκτός έδρας έμεινε στην ισοπαλία 1-1, η οποία ήρθε στις καθυστερήσεις, αλλά διατήρησε το αήττητο του απέναντι στους Κρητικούς που δεν έχουν επικρατήσει σε κανένα από τα τελευταία μεταξύ τους 11 ματς για το πρωτάθλημα (9 νίκες ΠΑΟΚ – 2 ισοπαλίες).

Ο Ατρόμητος έμεινε χωρίς γκολ για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, αφού είχε σκοράρει στα τέσσερα πρώτα ματς. Το προηγούμενο που δεν είχε βρει δίχτυα ήταν εκείνο της τελευταίας αγωνιστικής των Playouts, πάλι με την Λαμία (0-0), αλλά στην Φθιώτιδα.

Ο Απόστολος Διαμαντής σκόραρε για πρώτη φορά στο 55ο του ματς στην Super League, στην ήττα του ΟΦΗ από τον Ολυμπιακό με 3-1 στην Κρήτη στις 4 Δεκεμβρίου 2021. Στο φετινό πρωτάθλημα έχει βρει ήδη δίχτυα δύο φορές σε 4 ματς που έχει αγωνιστεί και μάλιστα τα γκολ του είναι απέναντι στον ΠΑΟΚ με τον οποίο δεν πήρε συμμετοχή το 2018-19 που ήταν στο ρόστερ και με τον Βόλο που είχε 15 συμμετοχές το 2019-20.

To Top