Οι αριθμοί του Γκάλινατ και το ρεκόρ του Μποχωρίδη

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ ήταν εκ των πρωταγωνιστών της χθεσινής νίκης του Άρη επί του Προμηθέα με τον ΕΣΑΚΕ να κάνει ειδική αναφορά στον Αμερικανό των κιτρινόμαυρων. Παράλληλα και ο Λευτέρης Μποχωρίδης έκανε το δικό του ρεκόρ, αφού μπήκε στη λίστα των 50 παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές στη Basket League. 

Αναλυτικότερα:

*Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ έκανε σπουδαία εμφάνιση και με τους 28 πόντους του, σημείωσε τη δεύτερη, καλύτερη επίδοση πόντων σε Game 3 προημιτελικών. Έμεινε πίσω μόνο από εκείνη των 31 που σημείωσε στο αντίστοιχο, περσινό παιχνίδι ο Γιανίκ Φράνκε με τον ΠΑΟΚ mateco.

 

Οι 28 πόντοι του Αμερικανού, αποτελούν την κορυφαία, φετινή επίδοση του, όχι όμως και συνολικά στη Stoiximan Basket League. Είχε στην περσινή σεζόν ως παίκτης της Καρδίτσας Ιαπωνική, 32 στο εντός έδρας ματς με τον Άρη Midea και 31 στο εντός έδρας ματς με τον Ιωνικό. Ο Γκάλινατ πάντως ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του στο ranking έχοντας 31, όπως και στο ματς Καρδίτσα-Ιωνικός.

 

Με τους 28 πόντους του, ο Γκάλινατ έφτασε και ξεπέρασε τους 500 σε 31 παιχνίδια στη Stoiximan Basket League. Σημείωσε τους 319 από τους 526 με τον Άρη Midea και έτσι έγινε συνολικά ο 83ος παίκτης του και ο 47ος ξένος του που «έγραψε» 300+ πόντους στη Stoiximan Basket League.

 

Ο Αμερικανός γκαρντ έφτασε τις τέσσερις επιδόσεις 20+ πόντων σε ένα παιχνίδι και είναι 1ος της σχετικής λίστας για τον Άρη Midea στη σεζόν, αφού ξεπέρασε τον Βασίλη Τολιόπουλο που έμεινε στις τρεις. Ήταν συνολικά η 11η επίδοση 20+ πόντων των «κιτρινόμαυρων» που ξεπέρασαν στη σχετική λίστα τον Παναθηναϊκό AKTOR και το Λαύριο Megabolt.

 

Έχοντας 9/10 βολές εξάλλου, έφτασε τις 86 εύστοχες στη φετινή σεζόν και μπήκε στην 30άδα της σχετικής λίστας των ξένων παικτών των «κιτρινόμαυρων». Για να συμβεί αυτό ξεπέρασε τον Ντόμινικ Ουότερς και τον Μίλαν Μιλόσεβιτς που είχαν από 79.

 

*Ο Λευτέρης Μποχωρίδης μπήκε στην 50άδα των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια στην ιστορία της Stoiximan Basket League. Με την 312η εμφάνιση του στην κατηγορία, ξεπέρασε τον Γιάννη Γιαννούλη που μέτρησε 311.

To Top