Το τελετουργικό, οι δράσεις και μηνύματα του τελικού Κυπέλλου ανάμεσα σε Άρη και Παναθηναϊκό

Η ΕΠΟ τιμά τον 80ό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας αναδεικνύοντας τις αξίες που πρεσβεύει το ποδόσφαιρο.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία:

Ο φετινός τελικός εστιάζει στις γυναίκες και στα άτομα με ειδικές ικανότητες, καταγγέλλει την έμφυλη βία, στηρίζει ευπαθείς ομάδες και απευθύνει μηνύματα προς ποικίλες κοινωνικές κατευθύνσεις.

Το τελετουργικό του τελικού Ελλάδας Betsson 2024 περιλαμβάνει δύο κεντρικές δράσεις που θα διανθίσουν τη διεξαγωγή του μεγάλου αγώνα. Και στις δύο, πρωταγωνίστριες θα είναι γυναίκες.

Το ποδόσφαιρο γυναικών στον μεγάλο τελικό!
Δύο ποδοσφαιρίστριες από τις γυναικείες ομάδες των φιναλίστ, η Μαίρη Κοκοτσάκη από τον Παναθηναϊκό και η αρχηγός του Άρη Χριστίνα Κοκοβιάδου, θα μεταφέρουν και θα τοποθετήσουν το Κύπελλο στον αγωνιστικό χώρο. Με την κίνηση αυτή το γυναικείο ποδόσφαιρο δηλώνει την παρουσία του στον μεγαλύτερο αγώνα της χρονιάς. Το ποδόσφαιρο είναι ένα -και είναι για όλους!

Youthorama & Λουκία!
H πρέσβειρα του Οργανισμού Όραμα Νέων Youthorama, η 11χρονη Λουκία, που έχει γεννηθεί με ολική τύφλωση χωρίς όμως αυτό να στέκεται εμπόδιο στη ζωή της, έρχεται να κάνει πιο όμορφη τη σημερινή βραδιά! Το Youthorama στο πλαίσιο της καμπάνιας “Μια μπάλα για όλους” έχει δημιουργήσει μια μπάλα ειδικά σχεδιασμένη για τα άτομα με οπτική αναπηρία. Το Betsson Foundation, το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της Betsson και η ΕΠΟ, αποφάσισαν να τοποθετήσει η Λουκία, μαζί με τη διαιτητή, τη μπάλα στο κέντρο του γηπέδου για να ξεκινήσει ο τελικός! Το ποδόσφαιρο είναι για όλους και δίνει ζωή.

Οι δράσεις και τα μηνύματα του τελικού:

Football Is Life
Το κεντρικό μήνυμα του μεγάλου τελικού: το ποδόσφαιρο δίνει ζωή, σε όλες του τις εκφάνσεις! Προσφέρει έντονα συναισθήματα και μοναδικές συγκινήσεις, συσφίγγει τις ανθρώπινες σχέσεις, δημιουργεί φιλίες. Το ποδόσφαιρο τονώνει το σώμα και το πνεύμα, δίνει χαρά, δίνει ζωή, το ποδόσφαιρο είναι ζωή!

Strong Me
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στηρίζει τις πολυποίκιλες δράσεις του κινήματος “Strong me”, για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας σε όλα της τα επίπεδα, από όπου κι αν προέρχεται, με όποιον τρόπο κι αν εκφράζεται. Aπό την ημιτελική φάση της διοργάνωσης, η Ομοσπονδία, η Betsson και οι ομάδες που συμμετείχαν στη φάση των «4» ένωσαν τη φωνή και τις δυνάμεις τους κατά των φαινομένων βίας στο ποδόσφαιρο με στόχο την εξάλειψή της από αυτό. Η ΕΠΟ σε συνεργασία τον μεγάλο χορηγό του Κυπέλλου Ελλάδας, την εταιρεία Betsson, ανέλαβαν την κοινή πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης με αφορμή αρκετά περιστατικά βίας και εκφοβισμού, τα οποία εκτυλίσσονται διαχρονικά.

Δερμάϊος
Η ΕΠΟ στηρίζει την εκστρατεία της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρίας «ΔΕΡΜΑΪΟΣ», η οποία αφορά στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του δέρματος.

Charity Idols
Οι φιναλίστ του τελικού, ο Παναθηναϊκός και ο Άρης, θα διαθέσουν από 5 επίσημες φανέλες του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας Betsson για να δημοπρατηθούν μέσω του οργανισμού CharityIdols. Τα συνολικά έσοδα θα διατεθούν ισόποσα στα ιδρύματα επιλογής του Παναθηναϊκού και του Άρη αντίστοιχα, το Ίδρυμα για αυτισμό «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου» και τη «ΛΑΜΨΗ».

To Top