Οι αριθμοί του Σάιμον που παραλίγο να γίνει “Ταύρος”

Ο Τζέιζ Σάιμον έχει την δική του ιστορία στο πανεπιστήμιο του Ντιτρόιτ. Ήθελε να γράψει ιστορία και να παίξει στους Μπουλς, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε στο σάμερ λιγκ του Λας Βέγκας, αγωνιζόμενος μόνο σε έναν αγώνα.

Με ύψος 2,01μ. ο Σάιμον είναι αυτό που λέει η… μπασκετικά πιάτσα “κανονικό τριάρι”. Σκόρερ, είτε με σουτ, είτε με διείσδυση, αλλά και αρκετά καλός αμυντικός. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία ο Σάιμον τελείωσε την καριέρα του στο κολέγιο του Ντιτρόιτ έχοντας 1.386 πόντους. Είναι 17ος σκόρερ στην ιστορία του πανεπιστημίου και 12 από τους 16 παίκτες που προηγούνται έχουν τέσσερα χρόνια στο πανεπιστήμιο, ενώ ο ίδιος έπαιξε τρία χρόνια (πήγε ως μεταγραφή τη δεύτερη του χρονιά από το Σέντραλ Μίσινγκαν).

Είχε 13,6 πόντους, 4,5 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ μέσο όρο. Τα 138 του τρίποντα τον φέρνουν στην 7η θέση στην ιστορία του Ντιτρόιτ, ενώ έχει και 123 κλεψίματα.

Σε 20 αγώνες είχε +20 πόντους, δύο φορές έβαλε +30 πόντους και μετράει και τέσσερα “νταμπλ νταμπλ”.

Κλήθηκε να παίξει στο σάμερ λιγκ του ΝΒΑ με τους Σικάγο Μπουλς, αλλά τελικώς αγωνίστηκε μόλις σε έναν αγώνα και δεν μπόρεσε να πείσει τους “Ταύρους” να του δώσουν συμβόλαιο.

 

To Top