Οι “βαπτισμένοι” μπακ και ο Σικαλιάς

Ότι ο Άρης της σεζόν 2012/13 θέλει πολλή δουλειά. Είναι απόλυτα εμφανές και λογικό. Οι κίτρινοι στα επτά φιλικά παιχνίδια που έχουν δώσει ως τώρα σε Ιταλία και Κλεάνθης Βικελίδης, έχουν μία προφανή έλλειψη λύσεων στα άκρα της άμυνας. Τόσο στο αριστερό, όσο και στο δεξί.

Σε αυτά τα παιχνίδια ο Μάκης Κατσαβάκης χρησιμοποίησε σαν ακραίους μπακ παίκτες που δεν είναι αμυντικοί και έχουν άλλη ως φυσική θέση.

Αυτό έγινε και με τη Βέροια και πάλι παρατηρήθηκε πως αυτό είναι ένα από τα αδύνατα σημεία της ομάδας, κυρίως στον τρόπο ανάπτυξης, μιας και δεν επηρεάζει τόσο σε ανασταλτικό επίπεδο.

Ο Γιαννίτσης που παίζει δεξί μπακ στα τελευταία παιχνίδια, είναι στόπερ, ωστόσο για εκείνη τη θέση έχει αποκτηθεί ο Ανδρέας Ηρακλής και οι δυο τους ουσιαστικά δίνουν τη μάχη τους για μία θέση στην ενδεκάδα, με τον Γιαννίτση να έχει όπως φαίνεται το προβάδισμα. Στο δεύτερο ημίχρονο του σημερινού φιλικού  έπαιξε ο Μπάμπης Οικονομόπουλος.

Στο αριστερό άκρο το πρόβλημα είναι ακόμα εντονότερο μιας και το μοναδικό καθαρό αριστερό μπακ που υπάρχει είναι ο Γιώργος Μαργαρίτης, ωστόσο το μεταγραφικό απόκτημα των κίτρινων από τον Αγροτικό Αστέρα, παλεύει για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μάκη κατσαβάκη. Έτσι, ως αριστερός αμυντικός έχει παίξει περισσότερες ο Δημήτρης Ασλανίδης, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που και ο Ηρακλής μεταφέρθηκε εκεί.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι «κίτρινοι» βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Άγγελο Σικαλιά, καθώς ο Κατσαβάκης έχει εισηγηθεί την απόκτηση του βλέποντας την ανάγκη της ομάδας.

 

To Top