Χωρίς κατηγορία

Οι… γκαφατζήδες των ντέρμπι (videos)

Μιχόπουλος, Χαλκιάς, Ατματζίδης, Καράμπελας, Σανκαρέ. Πως συνδέονται αυτοί οι πέντε μεταξύ τους; Έχουν γίνει αρνητικοί πρωταγωνιστές σε ντέρμπι ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ. Το PRESSARIS σας θυμίζει τα τραγικά λάθη και τις άτυχες στιγμές τους… 

 

ΠΑΟΚ – Άρης 1-4 (30 Αυγούστου 1998)

Ο Άρης επέστρεφε στα σαλόνια της Α’ Εθνικής, μετά από ένα διάλειμμα  που κανένας δε θέλει να θυμάται. Περίπου, με 7.000 κόσμο στο πλευρό τους οι «κίτρινοι» για τη δεύτερη αγωνιστική πήγαν στην Τούμπα να παίξουν κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Άρης είχε μείνει με δέκα παίκτες, αφού ο πρωταγωνιστής του ντέρμπι (δύο γκολ) Άγγελος Χαριστέας, είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη, λόγω του πανηγυρισμού του στο 0-2. Ο ΠΑΟΚ μείωσε με τέρμα του Παντελή Καφέ, όμως στην επόμενη φάση ο Νίκος Μιχόπουλος έκανε τραγική εκτίμηση και στο γύρισμα του Κουλακιώτη βρήκε… αέρα, για να γίνει το 1-3 και στη συνέχεια το 1-4 και ο θρίαμβος του Άρη.

 ΠΑΟΚ – Άρης 2-2 (24 Οκτωβρίου 2004)

Σε ένα παιχνίδι (το τελευταίο με κόσμο και των δύο ομάδων στην Τούμπα) όπου επικράτησαν τα νεύρα και η δύναμη, ο Άρης ήταν από νωρίς πίσω στο σκορ. Οι «κίτρινοι» όμως είχαν σε μεγάλη μέρα τον Φερνάντο Σανχούρχο κι ο ΠΑΟΚ σε κάκιστη τον Ατματζίδη. Ο έμπειρος γκολκίπερ έδωσε δώρο στον Αργεντινό του Άρη το 1-1 με μία γκάφα… ολκής, ενώ και στη φάση του 2-2 δεν μπόρεσε να αντιδράσει σωστά στην εξ’ επαφής κεφαλιά του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Έτσι ο Άρης έφυγε με το βαθμό από την Τούμπα, σκοράροντας δύο φορές, σε ένα παιχνίδι που δεν έκανε και περισσότερες από δύο φάσεις…

ΠΑΟΚ – Άρης 1-0 (17 Φεβρουαρίου 2007)

Ο Άρης ήταν καλύτερος του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι στα πρώτα είκοσι λεπτά, όμως στο 22’ο Χαλκιάς έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του στην κεφαλιά του Χρήστου Μελίσση και οι «κίτρινοι» ηττήθηκαν με 1-0 στην Τούμπα, αφού ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έχασε και πέναλτι στο 56’, το οποίο απέκρουσε ο Φερνάντεζ.

  ΠΑΟΚ – Άρης 3-0 (10 Φεβρουαρίου 2008)

Μέσα σε πέντε λεπτά, Κώστας Χαλκιάς… γκρέμισε όσα σχέδια έκανε ο Μπάγεβιτς, ώστε ο Άρης να φύγει με το «διπλό» από την Τούμπα. Ο διεθνής τερματοφύλακας, αφού στο32’έφαγε ένα γκολ που μπαίνει μόνο σε… παιδικά πρωταθλήματα από τον Μπαλάφα με κεφαλιά από το πέναλτι (!), στο37’έστρωσε με τα χέρια την μπάλα στον Χριστοδουλόπουλο, για το 3-0 με τον Άρη να χάνει στη συνέχεια με 3-0 στο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

 

Άρης – ΠΑΟΚ 0-0 – 8-9 ΠΕΝ. (28 Ιανουαρίου 2009)

Όταν σε 20 εκτελεσμένα πέναλτι, χάνονται τρία κι εσύ χάνεις αυτό το οποίο στέλνει την ομάδα σου εκτός διοργάνωσης, δικαίως είσαι ο μοιραίος. Ο λόγος για τον Νίκο Καράμπελα, ο οποίος έστειλε στον… ουρανό την μπάλα εκτελώντας πέναλτι και έδωσε άθελά του την πρόκριση στον ΠΑΟΚ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

 Άρης – ΠΑΟΚ 1-1 (23 Οκτωβρίου 2011)

Σε ένα κλειστό παιχνίδι, όπου οι μεγάλες φάσεις έλειψαν, ο Άρης είχε ευτυχίσει να προηγηθεί από νωρίς στο ντέρμπι με την κεφαλιά του Λαζαρίδη. Παρ’ όλα αυτά σε μία ανύποπτη φάση ο Λάζαρ γέμισε την μπάλα από το κέντρο, σε μία σχετικά εύκολη απομάκρυνση για τον σχεδόν δίμετρο Καλίφα Σανκαρέ. Μοιραία…

Ο Σενεγαλέζος στόπερ θα σηκωθεί σε λάθος χρόνο, θα χάσει τον έλεγχο της φάσης και θα αφήσει τον Παπάζογλου να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη.

 

 

To Top