Όταν οι σφυρίχτρες αλλοίωναν το αποτέλεσμα…

Συνήθως, τα ντέρμπι του Άρη κόντρα στον ΠΑΟΚ έχουν κυρίως πολλά νεύρα, δυνατές μονομαχίες και αψιμαχίες.Τα τελευταία χρόνια όμως έχουν και διαιτησίες οι οποίες συνήθως ευνοούν το «δικέφαλο» και δημιουργούν τεράστια εμπόδια στον Άρη.

Τέτοιες, την τελευταία οκταετία υπήρξαν ουκ ολίγες και μάλιστα με οφθαλμοφανείς περιπτώσεις που ο Άρης καρατομήθηκε. Ο Βοσκάκης καλείται να φέρει σε πέρας το έργο του με δικαιοσύνη και το PRESSARIS θυμάται τις φορές που ο Άρης έφυγε με φρικτά παράπονα από το γήπεδο.

Ας μην ξεχνάμε ότι φέτος ο Άρης ήδη μετράει περίπου 10 “κλεμμένους” βαθμούς…

 

ΠΑΟΚ – Άρης 3-0 (10 Φεβρουαρίου 2008) – Δια… σφυρός Σταυρίδη – Διαιτητής: Ι. Σταυρίδης (Πιερίας)

Τέτοιες μέρες περίπου πριν από τέσσερα χρόνια, ο Άρης του Ντούσαν Μπάγεβιτς πήγαινε στην Τούμπα, να παίξει κόντρα σε έναν ΠΑΟΚ πολύ κατώτερό του αγωνιστικά και βαθμολογικά. Οι «κίτρινοι» μπήκαν δυνατά απείλησαν με τον Αμορόζο, όμως το… βήχα τους τον έκοψε ο διαιτητής Σταυρίδης (άφαντος εδώ και καιρό από τις λίστες). Πρώτα έδειξε πλάγιο(!), στην εγκληματική «καρατιά» του Γεωργιάδη στον Καράμπελα, αντί να αποβάλει τον αρχηγό του ΠΑΟΚ και στη συνέχεια, εθελοτύφλησε δύο φορές στο 17’ και το 44’, σε χέρια των Κνολ και Σνάουτσνερ εντός της περιοχής. Αποστολή εξετελέσθη!

ΠΑΟΚ – Άρης 1-0 (29 Σεπτεμβρίου 2008) – Η γνωστή ασυλία – Διαιτητής: Λ. Πολατιάν (Πέλλας)

Για την τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα, ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν τον Άρη στο ντέρμπι της πόλης. Το παιχνίδι είχε πολλά νεύρα και κακό ρυθμό. Το εξόφθαλμο λάθος δεν έγινε ποτέ, αλλά και πώς να γίνει αφού όποτε ο Άρης προσπαθούσε να απειλήσει ή κέρδιζε κάποιο κόρνερ στο παιχνίδι γινόταν διακοπή, με τα αντικείμενα των οπαδών του «δικεφάλου» να… κοσμούν τον αγωνιστικό χώρο. Κόρνερ δεν μπόρεσε να χτυπήσει ποτέ ο Άρης, όμως ούτε σκέψη για διακοπή από τον Πολατιάν. Αποκορύφωμα ήταν η φάση του γκολ, με τον ρέφερι να ανακαλύπτει φάουλ στο 67’, από τον Γιάχιτς κι από εκεί διαμορφώθηκε και το τελικό 1-0.

 

ΠΑΟΚ – Άρης 0-0 (15 Ιανουαρίου 2009) – «Τον  Τάσο τον Κάκο, θα τον βρίσκετε μπροστά σας» – Διαιτητής: Τ. Κάκος (Κέρκυρας)

Για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, η κληρωτίδα έβγαλε στα ζευγάρια τον Άρη αντιμέτωπο με τον ΠΑΟΚ. Το πρώτο παιχνίδι θα γινόταν στην Τούμπα κι αν δεν υπήρχε νικητής, τότε η έδρα θα άλλαζε. Έτσι έγιναν τα πράγματα, διότι ο Άρης παρότι ανώτερος δεν μπόρεσε να αποκλείσει το «δικέφαλο» στην έδρα του. Ο λόγος; Πρώτον, τα αντικείμενα που έπεφταν σαν… χαλάζι στο πρώτο ημίχρονο σε κάθε επιθετική προσπάθεια των «κίτρινων» και δεύτερον το απίστευτο «παίζετε» που είπε ο Κάκος στο 56’, όταν ο Χαβίτο έφευγε μόνος απέναντι από τον Χαλκιά, όμως ο Πάμπλο Γκαρσία τον κλότσησε με δύναμη από πίσω… Τι είχες… Τάσο! Τι είχα πάντα!

Άρης – ΠΑΟΚ 0-0 (28 Ιανουαρίου 2009) – Είπα «παίζετε» – Διαιτητής: Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίς)

Σε ένα ματς κλειστό, στη ρεβάνς του 0-0 της Τούμπας, οι δύο ομάδες είχαν ελάχιστες φάσεις για να απειλήσουν. Σε μία από αυτές ο Κόκε βρέθηκε απέναντι από τον Χαλκιά στο 71’, ο Μάρκος Αντόνιο τον έριξε κάτω, όμως ο Παμπορίδης είπε «παίζετε», στο εξόφθαλμο πέναλτι, με την τύχη να γυρίζει την… πλάτη στον Άρη στα πέναλτι, όπου και αποκλείστηκαν οι «κίτρινοι».

ΠΑΟΚ – Άρης 4-1 (22 Νοεμβρίου 2009) – Χέρι από… λάστιχο – Διαιτητής: Δ. Καλόπουλος (Μακεδονίας)

Πιο εφιαλτικό, αλλά και αναγνωριστικό ντεμπούτο για ότι τον περίμενε στην Ελλάδα, δεν μπορούσε να φανταστεί ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο Αργεντινός τεχνικός είδε τον Κόκε να σημαδεύει το δοκάρι του Χαλκιά στο 14 με κεφαλιά, είδε και το ρέφερι της αναμέτρησης να ανακαλύπτει πέναλτι του Νέτο, σε φάουλ του Γκαρσία. Ο χέρι του Βραζιλιάνου έγινε 1-0 για τους γηπεδούχους οι οποίοι πέρασαν ένα εύκολο βράδυ, αφού ο Καλόπουλος έπαιξε ξεκάθαρα 100% έδρα, αναγκάζοντας στην πρώτη του εμφάνιση στον πάγκο του Άρη, τον Κούπερ να συντριβεί.

Άρης – ΠΑΟΚ 1-1 (23 Οκτωβρίου 2011) – «Στριπτίζ» και παίζετε… – Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)

Ο Άρης φέτος ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις το ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ, με τέρμα από τα… αποδυτήρια. Στη συνέχεια όμως οι «κίτρινοι» ήταν πολύ κακοί, έδωσαν χώρο στους «ασπρόμαυρους» και τους επέτρεψαν να ισοφαρίσουν. Η παρουσία των παικτών του Άρη ήταν αναιμική, όμως δεν υπάρχει και κανόνας που να λέει πως όταν μία ομάδα δεν είναι καλή, δεν πρέπει να της δίνεται πέναλτι. Αυτό μάλλον το ανακάλυψε μόνος του ο Γιάχος, ο οποίος δεν έδωσε την εσχάτη των ποινών, όταν ο Μαλεζάς ξεγύμνωσε κυριολεκτικά τον Γιάκομπ, στο 71’. Το 1-1 έμεινε ως το τέλος…

 ΠΑΟΚ – Άρης 0-0 (24 Φεβρουαρίου 2012) – Καράτε… Ντάριο – Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκάνησα)

Είναι 74ο λεπτό στην Τούμπα, οι τραυματισμοί έχουν αποδεκατίσει τον Άρη, που ήδη έχει χάσει τον Καστίγιο από το πρώτο μέρος. Ξαφνικά σε μία αντεπίθεση ο Γιαννιώτας φεύγει απέναντι από τον Κρέσιτς, τσιμπάει την μπάλα και ο Κροάτης γκολκίπερ τον εκτελεί με μία κλωτσιά που θα ζήλευε μέχρι και ο… Τσάκ Νόρις. Εντέλει ο Σιδηρόπουλος δεν απέβαλε ποτέ τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Όχι βέβαια ότι περιμέναμε και κάτι περισσότερο…

To Top