«Οι διαιτητές έδειξαν υπερβολικό ζήλο για τα πανό»!

Φυσιολογική χαρακτήρισε τη στάση των φιλάθλων με τα πανό και τις αποδοκιμασίες προς την πολιτική ηγεσία ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Γιώργος Σαρρής.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣπορ Fm», ο πρόεδρος της ΚΕΔ αναφέρθηκε αρχικά στη στάση των διαιτητών στο θέμα με τα πανό: «Οι διαιτητές αντιμετώπισαν μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν αντιδράσεις. Ο κανονισμός προβλέπει ότι τα πανό απαγορεύονται όταν έχουν –μεταξύ άλλων- εθνικιστικό, ρατσιστικό ή υβριστικό περιεχόμενο για κάποια άτομα, ιδίως προέδρους αρχών κ.λ.π. Οι διαιτητές κάπου μπερδεύτηκαν και έδειξαν υπερβολικό ζήλο. Μπορώ να τους δικαιολογήσω. Έχουν έναν κανονισμό και τους έγιναν κάποια μαθήματα και πίστευαν ότι εφαρμόζουν πιστά τον κανονισμό».

Για το αν θα αλλάξει στο μέλλον η στάση τους, ο πρόεδρος της ΚΕΔ είπε: «Έγινε θέμα και το συζητήσαμε. Η ΚΕΔ σε συνεργασία με τη νομική υπηρεσία θα προσπαθήσει να μιλήσει με τους διαιτητές γιατί τα φαινόμενα ίσως να ενταθούν το επόμενο σαββατοκύριακο. Η αντίδραση του κόσμου είναι φυσιολογική με βάση όσα συμβαίνουν γύρω μας».

Αναφορικά με τα φαινόμενα της βίας στα γήπεδα, υποστήριξε: «Με την αλλαγή του πειθαρχικού και τις οδηγίες που έχουν δοθεί τα φαινόμενα βίας έχουν ελαχιστοποιηθεί. Έχουμε πει ότι δεν θα τα ανεχτούμε. Φοβάμαι, αλλά απεύχομαι το γεγονός ότι κάποιος διαιτητής ψάχνει να βρει ένα ματς για να το διακόψει και να δείξει πόσο αυστηρός είναι. Δεν ξέρω αν γίνεται λόγω όσων είδαμε το καλοκαίρι ή της αυστηροποίησης του κώδικα. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τις ομάδες σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα. Ελπίζω τα φαινόμενα αυτά να εκλείψουν φέτος».

Όσον αφορά στη δίωξη που έχει ασκηθεί στον Καλόπουλο, είπε: «Ο Καλόπουλος είχε κάνει αίτηση στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα να εξεταστεί γρήγορα η περίπτωσή του και μετά μία δεύτερη. Απάντηση δεν έχουμε πάρει. Δεν έχει έρθει τίποτα σε εμάς από τον κ. Φάκο. Για όλους τους υπόλοιπους λάβαμε, για τον κ. Καλόπουλο, όχι. Όσοι εμπλεκόμενοι αθωωθούν, θα τεθούν στη διάθεση της ΚΕΔ για να τους χρησιμοποιήσει ή όχι».

Για τις διαιτησίες τη φετινή περίοδο, ο Σαρρής είπε: «Τα μέχρι τώρα σημεία είναι καλά. Λάθη θα γίνονται αλλά θα είναι ανθρώπινα. Οι διαιτητές φέτος παίζουν με λιγότερο άγχος. Σφυρίζουν ελεύθερα αυτό που βλέπουν. Καλό είναι να το διαφημίζουμε αυτό. Έχουν συνεισφέρει και οι παράγοντες και ο Τύπος. Στο εξωτερικό γίνονται λάθη και δεν μιλάει κανείς».

Τέλος, για τη διαδικασία κάθαρσης του ποδοσφαίρου, είπε: «Έγινε μία προσπάθεια κάθαρσης. Έχω ενστάσεις για τη βιασύνη. Θα μπορούσαν να γίνουν βήματα πιο αργά και πιο σίγουρα. Έγιναν πράγματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Αν καταφέρουμε να το εκμεταλλευτούμε όλοι, θα είναι καλύτερα».

 

To Top