ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι διαφορές, οι “σειρήνες” και η αναμονή του Άρη για τις απαντήσεις των Γκάμα-Ματίγια

Οι ποδοσφαιριστές του Άρη που έχουν δεχθεί επίσημες προτάσεις ανανέωσης από τους “κιτρινόμαυρους” μέχρι στιγμής, είναι μόνο οι Μπρούνο Γκάμα και Χαβιέ Ματίγια.

Τα δεδομένα για τους δύο Ίβηρες ποδοσφαιριστές είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό ίδια, καθώς οι προτάσεις που κατέθεσε ο Άρης μοιάζουν μεταξύ τους και δεν έχουν μεγάλες διαφορές.

Αρχικά, οι “κιτρινόμαυροι” ήταν ξεκάθαροι, κοινοποιώντας από νωρίς τις δυνατότητές τους. Προσέφεραν και στους δύο, συμβόλαια χρονικής διάρκειας ενός έτους με αυτόματη ανανέωση, εφόσον επιτευχθούν κάποιοι ομαδικοί και ατομικοί στόχοι. Όπως ακριβώς είχε γίνει με τον Ματίγια στην πρώτη του χρονιά στον Άρη. Ερχόμενος τότε στην Θεσσαλονίκη με βαρύ ιατρικό παρελθόν, υπέγραψε για 1+1, με την “γεμάτη” του σεζόν να του χαρίζει συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο.

Οι δύο ποδοσφαιριστές εξ΄αρχής ήθελαν διετή συμβόλαια, όμως είναι ειλημμένη η απόφαση του Άρη για τα συμβόλαια που θα προταθούν στους άνω των 30. Ο Ματίγια οδεύει 32 και ο Γκάμα στα 33.

Ακόμα κι έτσι, όμως, για να πουν και οι δύο παίκτες το “ναι”, θα πρέπει να βρεθεί η “χρυσή τομή” στο οικονομικό σκέλος της συμφωνίας. Ο Άρης κατέθεσε συγκεκριμένες οικονομικές προτάσεις και μέχρι στιγμής οι διαφορές που εντοπίζονται είναι στα μπόνους επίτευξης στόχων. Με αμοιβαίες υποχωρήσεις, γεφυρώνεται το χάσμα…

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν και οι… σειρήνες, από άλλες ομάδες. Κυρίως σε ότι αφορά τον Μπρούνο Γκάμα, καθώς δεν έχει φημολογηθεί κάτι έντονα για τον Χαβιέ Ματίγια.

Ο Πορτογάλος φέρεται να έχει δεχθεί, ανεπίσημη προς το παρόν κρούση, από τα… Εμιράτα! Εκεί όπου τα χρήματα είναι σίγουρα πολλά και καλύτερα από την Ελλάδα, αλλά όχι η ζωή και το ποδόσφαιρο.

Το σίγουρο είναι πως ο Άρης θα περιμένει τις απαντήσεις των δύο ποδοσφαιριστών και ανάλογα θα προχωρήσει και με τις υπόλοιπες ανακοινώσεις.

 

To Top