Οι διπλοί “πράκτορες” Άρη και Ολυμπιακού (video)

Άρης και Ολυμπιακός θα τεθούν αντιμέτωποι στο κύπελλο στις 12 Οκτωβρίου με στόχο την είσοδο στα ημιτελικά. Είναι δύο ομάδες που στο παρελθόν έχουν… μοιραστεί παίκτες και προς τις δύο κατευθύνσεις. Παίκτες που πήγαν από την Θεσσαλονίκη στον Πειραιά, αλλά και από τον Πειραιά στην Θεσσαλονίκη. Ποιοι είναι οι πέντε καλύτεροι παίκτες που έχουν παίξει και στις δύο ομάδες;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΓΑΛΑΣ
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο παίκτης που ξεχωρίζει από αυτή την κατηγορία είναι ο Γιώργος Σιγάλας. Υπήρξε αρχηγός του Ολυμπιακού, σήκωσε το κύπελλο του πρωταθλητή Ευρώπη ως παίκτης των ερυθρόλευκων, ωστόσο δέθηκε πολύ με τον Άρη στα τέσσερα χρόνια που αγωνίστηκε με τη κίτρινη φανέλα. Το 1998 ενώ όλοι τον είχαν “τελειωμένο” για τον ΠΑΟΚ και η διοίκηση του Δικέφαλου σχεδόν είχε ανακοινώσει την απόκτησή του, ο Σιγάλας έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο που του προσέφερε ο Άρης. Επέστρεψε στους κίτρινους την περίοδο 2005-06 και ήταν από τα βασικά εργαλεία της επιστροφής του Άρη στην Ευρωλίγκα! Εδώ έκλεισε την πλούσια καριέρα του.

ΡΑΪΑΝ ΣΤΑΚ
Αντίθετη διαδρομή με τον “Ράμπο” είχε ο Ράιαν Στακ. Αγωνίστηκε τέσσερα χρόνια στον Άρη και εν συνεχεία υπέγραψε συμβόλαιο στον Ολυμπιακό, στον οποίο όμως ποτέ δεν έπιασε την απόδοση που είχε στους κίτρινους. Ο Στακ ήταν ο πρώτος ξένος αρχηγός του Άρη, πανηγύρισε δύο τίτλους (Τσάμπιονς Καπ, Κύπελλο Ελλάδας) και υπήρξε συμπαίκτης του Σιγάλα την περίοδο 2005-06 στον Άρη. Στα τέσσερα χρόνια που φόρεσε τη φανέλα του Άρη ήταν σταθερά ο καλύτερος παίκτης της ομάδας.

ΡΟΪ ΤΑΡΠΛΕΪ
Ήρθε στον Άρη το 1992, κάνοντας πάταγο σε όλη την Ευρώπη. Παίκτης που αν είχε προσέξει τον εαυτό του, ίσως ήταν μέλος της Ντριμ Τιμ στη Βαρκελώνη. Δεν τον πρόσεξε, όμως, και δεν έκανε την καριέρα που όλοι περίμεναν. Στον Άρη έκανε εκρηκτικό ξεκίνημα με 30αρες και 20 ριμπάουντ σε πολλούς αγώνες, ήταν εκ των πρωταγωνιστών στον τελικό του Τορίνου κόντρα στην Εφές, που έφερε τον πρώτο τίτλο στον Άρη και μετά… χάθηκε! Υπέγραψε στον Ολυμπιακό την επόμενη χρονιά, έφτασε ως τον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών, αλλά οι ερυθρόλευκοι έχασαν από τη Μπανταλόνα του Ομπράντοβιτς.

ΓΟΥΟΛΤΕΡ ΜΠΕΡΙ
Από τους πιο πετυχημένους Αμερικανούς που ήρθαν στην Ελλάδα. Στον Άρη είχε δύο θητείες, όπως και στον Ολυμπιακό. Μεγάλος σκόρερ, σπουδαία “πάστα” παίκτη, που τον “ανακάλυψε” στα μέρη μας ο προπονητής του Άρη το 1991, Τζορτζ Φίσερ, ο οποίος έφυγε πολύ γρήγορα, όπως και ο “Τρουθ” στην πρώτη του θητεία. Δεύτερη φορά ήρθε την περίοδο 1996-97 αντικαθιστώντας τον τραυματία Τσαρλς Σάκλεφορντ.

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΣΧΟΡΤΣΑΝΙΤΗΣ
Στον Άρη έμεινε μόλις μία χρονιά χωρίς να κάνει αυτά που όλοι περίμεναν. Πήγε στον Ολυμπιακό και έμεινε πέντε χρόνια, καταφέροντας να παίξει μπάσκετ υψηλού επιπέδου κατά διαστήματα, τα οποία τον βοήθησαν να δώσει πολλά και στην Εθνική ομάδα, της οποίας ήταν μέλος στο Μουντομπάσκετ του 2006 στην Ιαπωνία και εκ των πρωταγωνιστών στη νίκη επί των Αμερικανών. Πέρσι αναδείχτηκε κορυφαίος σέντερ της Ευρωλίγκας αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Μακάμπι υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μπλατ.

Υπάρχει και… πάγκος! Στις δύο ομάδες έχουν αγωνιστεί επίσης ο Φράνκο Νάκιτς, ο Τζέιμς Φόρεστ, ο Τζος Γκραντ, ο Παναγιώτης Λιαδέλης, ο Νίκος Παπανικολόπουλος, ο Γιάννης Λάππας, ο Νίκος Μπάρλος, ο Νίκος Αργυρόπουλος και ο Λάζαρος Αγαδάκος. Φυσικά και οι δύο αντίπαλοι του Άρη στις 12 Οκτωβρίου για το κύπελλο, Κώστας Παπανικολάου και Κώστας Σλούκας!

Δείτε τον Γιώργο Σιγάλα σε μια από τις κορυφαίες του στιγμές με τη φανέλα του Άρη, κόντρα στον ΠΑΟΚ και τον Γιάννη Γκαγκαλούδη στο κλειστό της Πυλαίας:

{youtube}nN45a5z8imQ|600|450|1{/youtube}

To Top