ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι δύο πρώην “κιτρινόμαυροι” που συμμετείχαν στον πρώτο παγκόσμιο τίτλο του ισπανικού ποδοσφαίρου! (videos)

Στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής το 2010 η Εθνική Ισπανίας κατακτούσε το πρώτο παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας σε επίπεδο Ανδρών, καθώς ο πρώτος παγκόσμιος τίτλος είχε έρθει πριν από 11 χρόνια σε επίπεδο Νέων.

Η ιστοσελίδα eldesmarque.com κάνει μία αναδρομή σε εκείνη την επιτυχία της U20 της Ισπανίας (η οποία έγινε σαν χθες), στην οποία αγωνιζόντουσαν εκτός από τους πασίγνωστους Κασίγιας και Τσάβι, δύο μετέπειτα “κιτρινόμαυροι”, Οι Πάμπλο Κοΐρα και Νταβίντ Αγκάνθο! Σε αντίθεση με τον Αγκάνθο (40 συμμετοχές, 12 γκολ) που έμεινε στην ομάδα δύο χρόνια και αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τον κόσμο του Άρη, ο Κοΐρα απλά… πέρασε και δεν ακούμπησε. Οκτώ μόλις συμμετοχές την σεζόν 2006/07.

Στο σχετικό αφιέρωμα γίνεται αναφορά στο “σήμερα” των ποδοσφαιριστών με τον Κοΐρα να είναι πλέον προπονητής σε ακαδημίες και φυσικά ο Αγκάνθο, πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιριστών Ισπανίας.

Σε εκείνη την διοργάνωση που είχε γίνει στην Νιγηρία ο Αγκάνθο είχε αγωνιστεί σε τρία παιχνίδια, εκ των οποίων και ο τελικός με την Ιαπωνία ως αλλαγή. Ο Κοΐρα απλά ήταν στην αποστολή.

Πατήστε ΕΔΩ για το σχετικό αφιέρωμα…

To Top